FBI on pidättänyt neljä USA:n yliopistokoripallovalmentajaa epäiltynä korruptiosta. Mukana on viime kaudella Lauri Markkasta valmentanut Emanuel Richardson.

FBI on tutkinut tapausta jo vuosikaudet ja toi löydöksensä julkisuuteen tiistaina vain muutamaa päivää ennen kuin yliopistokoripallojoukkueet aloittavat viralliset harjoitukset. Auburnin apuvalmentaja Chuck Person, USC:n apuvalmentaja Tony Bland, Oklahoma Staten apuvalmentaja Lamont Evans sekä Richardson ovat yhteensä kymmenen syytetyn joukossa.

FBI:n löydösten mukaan yhteensä 100 000 dollaria olisi maksettu nimeämättömälle pelaajalla nimeämättömältä koululta. Kyseinen koulu on Louisville, jonka koulu myös myönsija pelaaja on ensimmäistä vuottaan koulussa aloittava Brian Bowen. ESPN:n tietojen mukaan koulu on asettanut hänet pelikieltoon.

Louisvillen urheilujohtajalle sekä pitkäaikaiselle päävalmentajalle Rick Pitinolle on tiettävästi annettu potkut. Pitino valmensi Louisvilleä vuodesta 2001 saakka johdattaen sen kertaalleen USA:n yliopistomestariksi.

Syytetyt ovat pyrkineet lahjuksilla ohjaamaan pelaajia tiettyihin kouluihin sekä agenttien ja talousneuvonantajien asiakkaiksi.

Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Yle Urheilu.