Espanjan pääsarjajoukkue Divina Seguros Joventutin toisella karsintakierroksella tiputtanut Joensuun Kataja jatkaa karsintaurakkaansa jo perjantaina, kun kolmannen karsintakierroksen vastustaja, saksalainen Telekom Baskets Bonn, saapuu karsintakierroksen avausotteluun Joensuuhun. Mestarien liigan lohkovaiheeseen selviävä joukkue ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella.

Katajan toisen karsintakierroksen urotyö perinteikästä Joventutia vastaan oli koko joensuulaisryhmän kollektiivisen työmäärän tuotos. Takakentällä Damier Pitts upotti kovissa paikoissa kovia heittoja ja laiturit Alex Marzette ja Wesley Saunders tuntuivat olevan välillä vähän joka puolella kenttää voittamassa tilanteita Katajalle. Etukentän raatajat, Vesa Mäkäläinen ja Tommi Huolila pitivät puolustuksen lukkoina huolen siitä, että Joventutin hyökkäys pysyi kurissa kun Kataja stoppeja eniten tarvitsi.

– Olen äärimmäisen ylpeä joukkueestamme. Asenne on kaikilla ollut aivan uskomaton. Sanon suoraan, että tapa jolla juuri nämä pelaajat tsemppaavat ja kannustavat toisiaan on jotain, mitä en ole monesti valmentajaurallani kokenut. Se merkitsee minulle valtavasti, totesi päävalmentaja Greg Gibson keskiviikkona jatkopaikan varmistuttua Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

– Emme mielestäni ole vielä pelanneet kovinkaan hyvin, mutta olemme paikanneet sitä onnistuneesti kovuudella. Jatkopaikan ansaitsimme, nimenomaan pelaamalla itseämme säästämättä ja itsemme likoon laittaen.

Kolmannen karsintakierroksen vastustaja, saksalainen Telekom Baskets Bonn, on Katajalle tuttu vastus viime vuoden FIBA Europe Cupista. Tuolloin saksalaisryhmä oli etevämpi pudotuspelivaiheessa ja lähetti Katajan keskittymään Korisliigan valloittamiseen.

Tämän kauden painoksessa Telekom Basketsin joukkueessa takakentällä operoi kolmikko Joshua Mayo (181cm/30v), Konstantin Klein (187/26) sekä Ron Curry (193/24), joista Mayo sekä Klein ovat tuttuja kasvoja joensuulaisille viime vuoden kohtaamisista.

Etukentällä Katajan huomio kiinnittyy varmasti kovissa liemissä keitettyyn, Montenegron paidassa EM-kisoissa pelanneeseen Nemanja Djurisiciin (203/25). Djurisic on EM-kisojen lisäksi ennättänyt parin viime vuoden aikana kirjauttaa tililleen kaksi Puolan mestaruutta, sekä pelata niin Euroliigassa, EuroCupissa, FIBA:n Mestarien Liigassa kuin myös FIBA Europe Cupissa.

Kolmannen karsintakierroksen avausottelu pelataan tänään, 29.9., Joensuun LähiTapiola Areenalla. Ottelu on nähtävissä myös Elisa Viihteen Fanseat –palvelun kautta. Jatkoon menijä määräytyy kahden ottelun yhteistuloksella.