Joensuun Kataja ei saanut toivomaansa alkua FIBA:n Mestarien Liigan 3. karsintakierrokselle. Kotiottelussaan takaa-ajajana jo avausjaksolta asti ollut joensuulaisryhmä lähtee takamatkalta toiseen osaotteluun, Telekom Baskets Bonnin vietyä avausottelun LähiTapiola Areenassa numeroin 90-70 (50-27). Jatkoon menijä ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella.

Kataja sai otteluun miltei ikävimmän mahdollisen alun, Telekomin räjähdettyä telineistä ja siirryttyä alle kahdessa minuutissa jo 11-1 –johtoon Nemanja Djurisicin korilla. Isoimmillaan vierasjoukkueen johto kävi avausjaksolla jo 26 pisteessä, noin minuutti ennen neljänneksen päättymistä.

Isoimmillaan saksalaisvierailijoiden johto kävi jo 32 pisteessä kolmannella jaksolla. Kataja kuitenkin punnersi päätösneljänneksestä jaksovoiton nimiinsä ja kapusi vielä horisonttiin Telekom Basketsin taustapeileihin, päättäen ottelun 20 pisteen takamatkalta.

Katajan riveistä terävintä jälkeä vaikeassa ottelussa teki puolustuksen monitoimimies Alex Marzette, joka keräsi neljä riistoa ja heitti kotijoukkueen kovimman pistemäärän, 18 pistettä. Marzetten laiturikollega Wesley Saunders oli hänkin pirteällä pelipäällä, pussittaen 13 pistettä, keräten 5 levypalloa ja jakaen 2 koriin johtanutta syöttöä.

Telekom Baskets Bonnin riveistä kovinta tahtia piti tupla-tuplan operoinut pieni laituri Yorman Polas Bartolo (14/12/3 syöttöä/3 riistoa/1 torjunta), joka sai vahvaa tukea sentteri Julian Gamblelta (15/3) sekä isolta laiturilta Djurisicilta (11/9/4 syöttöä).

Mestarien Liigan lohkovaiheeseen etenevä joukkue ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella. Karsintakierroksen toinen osaottelu pelataan maanantaina 2.10.