Joensuun Katajan taival FIBA:n Mestarien Liigassa sai päätöksensä maanantai-iltana, kun saksalainen Telekom Baskets Bonn tiputti joensuulaiset kolmannen karsintakierroksen jälkeen kisasta tulos. FIBA Europe Cupiin jatkava Kataja antoi Bonnille kelpo vastuksen, saksalaisten selviydyttyä lopulta 85-81 (43-35) –kotivoittoon.

LähiTapiola Areenalla 90-70 –voiton ottanut Bonn jatkaa näin ollen Mestarien Liigan lohkovaiheeseen, Katajan joutuessa tyytymään FIBA Europe Cupiin tämän kauden europelien osalta.

Puoliajalla vielä kahdeksan pisteen takamatkalla ollut Kataja ei kuitenkaan päästänyt saksalaisia helpolla maanantai-illan kamppailussa. Kolmannelle neljännekselle Kataja ampaisi telineistä 7-0 –pisteputkella ja kavensi eron yhteen Ilari Seppälän kolmosen jälkeen. Tommi Huolilan korilla Kataja nousi pisteen johtoon ja Alex Marzetten kolmosella vierailijat venyttivät johtonsa jo seitsemään pisteeseen juuri ennen neljänneksen puoliväliä.

Vierailijoiden rutiinitaso puski kuitenkin nopeasti läpi, Bonnin kiskaistua johdon takaisin itselleen oman 7-0 –pisteputkensa ansiosta. Kataja käväisi vielä johtoasemassa kolmannella jaksolla, mutta päätösneljännekselle siirryttiin kuitenkin Bonnin 62-60 –johdossa.

Päätösjakson puolivälissä Kataja ennätti vielä kertaalleen kuskin paikalle Daniel Bejeranon kolmosella ja roikkui ottelun voittotaistelussa mukana kamppailun päätöshetkille asti. Lopulta saksalaisten kovat kansainväliset pelaajat tekivät kovia kansainvälisiä suorituksia kun niitä vaadittiin, vieden toisen osaottelun nimiinsä lukemin 85-81.

Monipuolinen pieni laituri Marzette (18/5/2 torjuntaa), sekä takamies Damier Pitts (18/7/5 syöttöä) toimivat Katajan kantavina voimina maanantain kamppailussa, herrojen jakaessa ottelun pistekuninkaan viitan. Matthew Hezekiah oli kaksikon lisäksi ainoa kaksinumeroisille pisteille yltänyt joensuulaispelaaja 14 pisteellään. Vesa Mäkäläinen oli oma itsensä, suorittaen vakuuttavalla varmuudella reilut 24 minuuttia, repien 7 levypalloa ja pussittaen 5 pistettä, miehen +/- lukeman ollessa joukkueen kirkkaasti paras +16.

Bonnin riveistä kovinta jälkeä tekivät 15 pistettä heittänyt Anthony DiLeo, sekä tupla-tuplaa hätyytellyt urheilullinen laituri Yorman Polas Bartolo (13/8).