Aatu Kivimäki sorvasi kahden vuoden jatkosopimuksen Vilppaan kanssa.

186-senttinen Kivimäki kuului kesällä U20-maajoukkueen runkopelaajiin ja 20-vuotias takamies palkittiin viime kauden päätteeksi Korisliigan vuoden tulokkaana.

Kivimäen kehitys tuntuu jatkuvan tasaisesti ja Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo iloitsee nuoren lahjakkuuden jatkosopparista.

– Kun tutustuin 15-vuotiaaseen Aatu Kivimäkeen Karkkilassa, niin nopeasti selvisi, että hänellä on sellainen palo koripallon pelaamiseen, mitä harvalta pelaajalta löytyy. Hän treenasi monesti iltaisin kahdet treenit putkeen (B-pojat ja miehet) ja tämän lisäksi kävi aamutreeneissä ennen koulua. Koskaan en kuullut hänen valittavan määristä tai väsymyksestä, vaikka hänellä oli välillä liiankin kova ohjelma. Työmoraali ja tahto tulla huippupelaajaksi onkin yksi suurimpia lahjakkuuksia, mitä urheilijalla voi olla – ellei suurin. Hän tulee edelleen jokaiseen harjoitukseen oppimaan ja kehittymään. Sen lisäksi tekee ekstraa ennen ja jälkeen treenien. Joskus saatan sanoa hänelle tiukasti jostain asiasta, mutta ainoa mitä kuulen takaisin on: ”joo, mun pitää tehdä paremmin!”, kehaisee Iisalo Vilppaan sivuilla.

Viime kaudella Kivimäki saavutti Vilppaassa uransa ensimmäisen SM-mitalin ja 34 ottelussa syntyi 3,5 pistettä ja 1,2 syöttöä peliä kohden. Lisäksi hän pelasi Perniön Urheilijoiden mukana I divisioonaa kahdeksan ottelun verran (17.0/3.8/4.4 syöttöä).

– Aatu on jo nyt hyvä liigatason koripalloilija, mutta hänellä on potentiaalia tulla vielä paljon paremmaksi. Hänellä on myös tänä vuonna upea mahdollisuus oppia Rannikon Teemulta päätöksentekoa, johtajuutta ja taitoja. On ilo jatkaa hänen kanssaan yhteistyötä useamman vuoden ajan, toteaa Iisalo.