BC Nokia hävisi Korisliiga-kauden 2017/18 ensimmäisen Pirkanmaan paikalliskamppailun vieraskentällä Pyynikin palloiluhallissa. Viihdyttävässä ottelussa Pyrintö veti pidemmän korren aivan loppuhetkillä ja pääsi juhlimaan 76-71 (32-33) -voittoa Näädistä.

Vaiherikas, fyysinen ja tunnelmallinen ottelu näytti kolme ja puoli minuuttia ennen loppusummeria nokialaisten kannalta erinomaiselta, kun taiturimainen Eldar Skamo naulasi pick and pop -kolmosellaan Näädät kahden pisteen johtoon 66-68. Pyrinnön Jua’yan Green kuittasi pelin tasatilanteeksi hyppyheitollaan suoraan kuljetuksesta ja lopulta Devonne Giles nosti Tampereen vapaaheittoviivalta johtoon 70-68.

Vincent Councililta löytyi hihastaan ässä: vikkeläkinttuinen pointti laukaisi Gilesin häirinnästä huolimatta metri kolmosen takaa kolmosen sisään ja Näädät 70-71-johtoon, kun peliaikaa oli jäljellä alle kaksi minuuttia. Joonas Cavénin vapaaheitto tasoitti ja Näätien ohiheiton jälkeen oivan pelin pelannut Antero Lehto pääsi linkoamaan vastapalloon kolmosen 74-71. Näädät sai vielä kaksi yritystä tasoitukseen, mutta molemmat lensivät harakoille ja Lehto viimeisteli loppulukemat läpiajosta summerin soidessa.

– Ero lopussa oli se, että Pyrintö pystyi pelaamaan palloa sisälle isoille pelaajilleen ja me aloimme pelaamaan sankaripalloa ja heittämään kolmosia kaukaa. Joukkuetoteutus loppui viimeisen kolmen minuutin aikana, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen analysoi nokialaisten sivuilla.

Täyteen pakattu Pyynikki sai kunnian todistaa ensimmäistä kauden neljästä Pirkanmaan paikalliskamppailusta, eikä kenellekään jäänyt varmasti epäselväksi, että juuri nämä ottelut ovat koko pitkän kauden kohokohtia – kummankin joukkueen faneille. Tasatilanteita ottelussa nähtiin yhdeksän ja johtoasema vaihtui 16 kertaa, joten kyseessä oli todellinen trilleri.

– Parempi ottelu meiltä kuin edellinen, vaikka tulos olikin käänteinen. Alkukauden peliksi hyvätasoinen ottelu, joka ikävä kyllä päättyi meidän tappioon, Tuominen kertoi ottelun jälkeen.