Karhubasket (1 voitto/1 tappio) matkustaa perjantaina Saloon, jossa se kohtaa viime kauden hopeajoukkue Salon Vilppaan (1/2).

Viime keväänä Vilpas pudotti kauhajokiset finaaleista seitsemän ottelun mittaisessa välieräsarjassa. Karhubasketilla on alla tappio kotisalissa Gullseille, Vilppaalla kaksi vierastappiota Gullseille ja Kouvoille.

Vaikka Vilppaalla on parissa viime ottelussa ollut ongelmia, on joukkue yksi suurimpia suosikkeja jopa mestaruuteen asti. Salohallissa on tupa täynnä illasta toiseen, eikä perjantai varmasti tule tekemään poikkeusta. Lähes 2000 hengen kotiyleisö, varustettuna Vilpas Ultrasin kannustamisella, piiskaa salolaiset hyviin suorituksiin. Vilppaan yhteispeli tulee paranemaan varmasti, kun uudet pelaajat vain muistavat liikkua ja hakea vapaata paikkaa, sillä Teemu Rannikko osaa toimittaa pelivälineen vapaalle pelaajalle. Yksi avainasia perjantaina on, että kuinka Karhubasket pystyy hyökkäämään korille, sillä Vilppaan puolustuksen keskusta on haavoittuva. Jos Vilpas menettää pallon usein, pääsisi Karhubasket juoksemaan nopeita vastaiskuja.

– Sarjan yksi ennakkosuosikki Vilpas on varmasti ärsytetty kahden edellisottelun myötä, Karhubasketin valmentaja Jussi Laakso toteaa Karhun sivuilla.

– Vaikka Vilpas kärsiikin loukkaantumisista, joukkue on äärimmäisen vaarallinen päästessään juoksemaan kenttää. Meidän tulee olla erittäin tarkkana nimenomaan transition-puolustuksen kanssa. Teemu Rannikko ja palloscreenit nousee aina tapetille, kun hän vastaan asettuu. Kun puolustamme konseptimme mukaisesti, puolustamme ihan kiitettävästi. Meidän on kommunikoitava hyvin, jotta voimme minimoida virheet omassa tekemisessämme, Laakso painottaa.