Viime kaudella Korisliigan MVP:ksi valittu Antto Nikkarinen otti ensimmäisen askeleensa ulkomaille ja suunnaksi valikoitui Ruotsin liigassa pelaava Jämtland Basket.

Nikkarinen kuului Korisliigassa jo useiden vuosien ajan sarjan parhaimpiin kotimaisiin pelaajiin ja nyt aloittaa ensimmäisen kautensa ulkomailla.

– Päätavoitteena oli päästä ulkomaille enkä juuri neuvotellut Suomessa. Tavoitteena oli mennä johonkin hieman etelänpään kuin Ruotsiin, mutta syyskuun puolivälissä alkoi tulla jo vähän kiire. Sitten Jämtland otti yhteyttä ja he ovat ennenkin halunneet minut. Ei Ruotsi välttämättä sarjana ole sen kovempi kuin Suomenkaan, mutta siellä on iso rooli tarjolla, Nikkarinen avaa päätöksensä taustoja Koripalloliiton tiedotteessa.

Nikkarinen oli östersundilaisseuralle selkeä profiilihankinta.

– Odotukset minua kohtaan ovat kovat valmentajan puheista ja siitä päätellen miten ihmiset puhuvat kaupungilla. He tuntuvat olevan tyytyväisiä, että siirryin tänne. Se on ollut hyvä huomata ja vastaanotto on ollut tosi hyvä, Nikkarinen kertoo.

Omalta kohdaltaan Nikkarinen on myös asettanut tavoitteet korkealle. Pelillisesti rooli ei juuri eroa siitä mihin hän tottui Suomessa, mutta ulkomailla pelaaminen tuo aina omat haasteensa.

– Olen ensimmäistä kertaa ulkomailla vahvistuksena ja siihen liittyvät ihan erilaiset odotukset. Pelillisesti rooli on aika pitkälti samanlainen kuin viime vuosina Suomessa, eli peliä johtava pointti. Minulla on ollut itseäni kohtaan aina kovat odotukset, mutta nyt odotuksia tulee myös muilta.

Viimeisen 11 kauden aikana Jämtland on runkosarjassa sijoittunut kahdeksan joukkoon ainoastaan kolmasti eikä ole sinä aikana kertaakaan edennyt ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta jatkoon. Tähän kauteen joukkue lähtee toivoa täynnä.

– Kaikki ovat puhuneet, että tavoitteena olisi seurahistorian paras vuosi. Viime kauden joukkueesta on moni jatkanut ja lisäksi on hyvin yhteensopivat ulkomaalaispelaajat.

Jämtlandin kausi alkaa perjantaina Nässjötä vastaan, mutta on epävarmaa nähdäänkö Nikkarista tuolloin vielä kentällä.

– Minulla on pieni jalkavaiva enkä pelannut yhtään harjoituspeliä ja jätin harjoituksia väliin varotoimenpiteenä. Toivottavasti olen kuitenkin kunnossa kauden avauksessa.