Kovassa Mainen yliopistossa pelannut Sophie Weckström, 24, piti viime kauden välivuotta koripallosta. Veri veti kuitenkin takaisin parketeille ja nyt Weckström on ensimmäistä kauttaan Euroopan kentillä, kun hän pelaa Espanjan kakkosliigassa pelaavan CB Aros Leonin riveissä.

Weckström piti viime kauden välivuotta koripallosta, mutta palasi täksi kaudeksi taas kentille, kun hän allekirjoitti syyskuussa sopimuksen Espanjan kakkosliigassa pelaavan CB Aros Patatas Hijolusan kanssa.

– Olen tosi innoissani. Pidin vuoden tauon koripallosta valmistumiseni jälkeen, mutta koko ajan oli mielessä, ettei se ollut vielä tässä. Nyt hyvillä fiiliksillä kauteen, Weckström hehkuttaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Vaikka Weckström oli pelaamatta viime kauden, ei hän ollut iskenyt tossuja lopullisesti naulaan. Sisällä paloi halu palata takaisin koriskentille koko ajan.

– Ei minulla ollut ajatuksena lopettaa koripalloa kokonaan, mutta sain mahdollisuuden jatkaa USA:ssa vielä vuoden käyden töissä eikä sitä voinut jättää käyttämättä. Vuoden tauko tuntui silloin hyvältä idealta, mutta jäin ikävöimään koripalloa ja halusin taas pelata, Weckström kertoo viime vuoden vaiheistaan.

Weckström aloitti kauden jo viime viikonloppuna Espanjan Liga Femenina 2:ssa vakuuttavalla esityksellä. Weckström piiskasi joukkueensa selvään 86-59-voittoon Basket Mar Gijonista ja tilastoi 27 minuutissa 18 pistettä, kaksi levypalloa ja kolme syöttöä.

– Meillä on tosi nuori joukkue ja minulle on luvattu mahdollisuus näyttää ja paljon peliaikaa. Vaikka meillä on nuori joukkue, niin tosi monella pelaajalla on kokemusta Espanjan nuorten maajoukkueista.

Weckström ei ole asettanut itselleen tavoitteita tai odotuksia. Pääasia on pelistä nauttiminen.

– Tällä hetkellä pelaan, koska minulla on kivaa. Ei minulla ollut erityisiä odotuksia tänne tullessa. Haluan vain auttaa joukkuetta ja pitää hauskaa sekä päästä pelirytmiin.

Espanjan kakkosliigaa pelataan kahdessa 14 joukkueen lohkossa. Lohkoista neljä parasta etenee toiseen lohkovaiheeseen, joka pelataan kahdessa neljän joukkueen lohkossa, joissa molemmista runkosarjan lohkoista mukana on kaksi joukkuetta. Jatkolohkojen kaksi parasta etenee pudotuspeleihin.

Viime kaudella Aros voitti ensin oman lohkonsa, mutta neljän joukkueen jatkolohkossa sen tie katkesi ennen välieriä.

– Tavoitteena ovat ainakin pudotuspelit. Viime kaudella joukkue pärjäsi hyvin.

Samassa liigassa pelaa myös Vilma Kesänen, mutta Kesäsen Real Canoe pelaa eri lohkossa. Näin mahdollista suomalaiskohtaamista joudutaan odottamaan kevääseen.

– Voimme kohdata toisemme vain, jos molemmat pääsemme pudotuspeleihin. Olemmekin lähetelleet hieman viestejä, että pudotuspeleissä sitten kohdataan, Weckström heittää.