Gerald Leestä tulee ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on pelannut Israelin liigaa, kun hän juoksee maanantaina kentälle Maccabi Ashdodin paidassa. Lee on ennenkin toiminut jäänmurtajana ollen myös ensimmäinen suomalaispelaaja Montenegrossa ja Romaniassa.

– En tee seuravalintoja sen perustella missä olisin ensimmäinen suomalaispelaaja, Lee naurahtaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Olen muutaman kerran pelannut Israelissa europelejä ja olen aina tykännyt niistä paikoista. Täällä on lämmin, hyviä joukkueita ja kova sarja. Valmentaja muisti minut jo yliopistoajoilta, kun pelasimme hänen joukkuettaan vastaan ja lisäksi pelasin häntä vastaan Eurocupissa, joten hän tunsi minut hyvin ennestään ja halusi minut tänne, Lee raottaa siirtonsa taustoja.

Viime kaudella Korisliigassa Seagullsin paidassa pronssia voittanut Lee on sopeutunut uuteen ympäristöön hyvin.

– Tulin EM-kisojen takia vähän jälkikäteen, mutta joukkue otti heti hyvin vastaan. Paikat alkavat jo hiljalleen löytyä ilman navigointia ja tämä alkaa tuntua jo kodilta.

Leellä ei ole valittamista myöskään pelikentän puolelta.

– Olen saanut paljon kosketuksia palloon ja pelaamme aika paljon korin alle. Olen ollut tosi tyytyväinen tähän asti.

Israelilaisen koripallon on usein sanottu eroavan eurooppalaisesta koripallosta sekä taktisesti että pelityyliltään. Lee ei kuitenkaan näe suuria eroja.

– En tiedä eroaako tämä hirveästi muista sarjoista. Esimerkiksi Ranskan liiga eroaa muista, kun siellä pelataan niin nopeasti. Tämä on ehkä sellainen Ranskan ja Italian liigan välimaasto: mennään kovaa ja on taitoa sekä fyysisyyttä, arvioi Lee.

Viime kaudella Maccabi Ashdod oli 12 joukkueen sarjassa 11. Täksi kaudeksi rima on kuitenkin asetettu korkeammalle.

– Pudotuspelipaikka nyt ensiksi ja katsotaan sitten. Näin olen rivien välistä ymmärtänyt, Lee sanoo.

Maccabi Ashdodin kausi alkaa maanantaina 9.10. vierasottelulla Hapoel Gilboa Galilia vastaan.