© Kuva: fiba.com

MM-karsintasaaga sai myös Petteri Koposen mietteliääksi – ”Tuntuu, ettei pelaajia ole hirveästi ajateltu”

FIBA:n ja Euroliigan välinen välienselvittely MM-karsintojen otteluaikataulusta asettaa pelaajat hankalaan välikäteen, kirjoittaa Petteri Koponen Ylen sivujen blogissaan. Koponen muistuttaa, että kävi tilanteessa miten tahansa, on pelaajien asema tukala.

Euroliiga tyrmäsi FIBA:n edellisen sovintoesityksen, jonka mukaan MM-karsintaottelut siirrettäisiin päivällä eteenpäin. Vastaavasti FIBA toivoi Euroliigan siirtävän omia torstaiksi ja perjantaiksi aiotut pelit tiistaille, joka vapauttaisi pelaajat liittymään keskiviikkona maajoukkueidensa pariin. Euroliiga ei kuitenkaan ehdotukselle lämmennyt.

– Toivottavasti osapuolet löytäisivät vielä sovun asiassa. Euroliiga ei hyväksynyt FIBA:n viimeisintä ehdotusta, mutta on tässä vielä hieman aikaa eikä voi muuta toivoa kuin ratkaisun löytyvän. Minulle on aina ilo edustaa maajoukkuetta ja olisi hienoa, jos se mahdollisuus tulisi, Koponen kirjoittaa.

Kuusi maata on jo ilmoittanut nimeävänsä Euroliigassa pelaavat pelaajat mukaan maajoukkueeseen. Tilanne asettaa pelaajat ikävään tilanteeseen, sillä käytännössä pelaajat joutuvat joko kieltäytymään maajoukkuetehtävistä tai asettumaan palkanmaksajaansa vastaan, jolla saattaisi olla dramaattiset vaikutukset jopa koko uralle. Pelaajat ovat tietyllä tavalla tilanteessa puun ja kuoren välissä.

– Pelaajien kannalta tämä on kuitenkin ikävä asia kaikin puolin. Pelaajana sitä haluaisi tietenkin pelata molemmissa. Maajoukkue on aina kunnia-asia, mutta samanaikaisesti seurajoukkue maksaa palkan kaudesta ja Euroliiga ajaa omaa asiaansa. Ymmärrän myös heidän pointtinsa tässä riidassa. Molempien ehdotuksessa on sekä hyvät että huonot puolensa. Meilläkin on joukkueessa itseni lisäksi Ranskan, Bulgarian, Unkarin, Kroatian, Latvian ja Espanjan maajoukkuepelaajia. Katsotaan mitä tulee tapahtumaan.

Mikäli osapuolet löytävät sopimuksen, asettaa se pelaajat toisenlaisen haasteen eteen. Koposen ACB-liigassa joukkueet pelaavat pelkästään runkosarjassa 34 ottelua ja Euroliigassa runkosarjassa otteluita kertyy 30. Vielä, kun päälle lisätään matkustukset, niin pelaajien harteille kohdistuu suuri kuormitus kauden aikana.

– Mikäli Euroliigan pelaajat pääsevät osallistumaan MM-karsintoihin, niin se tietää entistä enemmän pelejä ja matkustamista. Euroliigan takia on jo ennestään paljon pelejä ja reissaamista, ja MM-karsinnat tekisivät pelaajien kaudesta entistä raskaamman. Tuntuu siltä, ettei pelaajia ole hirveästi ajateltu, kun näitä päätöksiä on tehty.

Koposen teksti luettavissa kokonaisuudessaan Ylen sivuilta.

Lähde: Yle Urheilu