Karhu hakee paluuta voittojen tielle – ”Meillä on ollut haasteita varsinkin puolustuspäässä”

Karhubasket (1 voitto/2 tappiota) matkustaa keskiviikkona Kouvolaan, jossa se kohtaa Korisliigaa johtavan Kouvojen (3/1) joukkueen.

Kouvojen valmentajaksi palasi tälle kaudelle Jyri Lehtonen, joka valmensi Kouvot mestaruuteen keväällä 2016. Kouvot ovat sarjajohdossa tasapisteissä Seagullsien kanssa ja Joensuun Kataja on sarjan ainoa tappioton joukkue kahdella voitolla.

Karhubasket kärsi viime perjantaina tappion Salossa pistein 103–82. Salolaiset olivat tuskailleet oman pelin kanssa, mutta saivat nyt pelinsä kulkemaan. Karhubasketin ongelmat ovat olleet puolustuspäässä. Joukkue on päästänyt kolmessa ottelussa 98 pistettä omiin ja vastustajat ovat upottaneet kolmoset miltei 47 prosentin tarkkuudella, sekä kakkosetkin lähes 57 prosenttisesti. Jos vastustaja heittää tarkasti miltei 100 pistettä, on otteluita äärettömän vaikea voittaa. Toki Seagulls ja Vilpas lasketaan sarjan ennakkosuosikkeihin, joten tappio otteluissa vastustajatkin ovat olleet hankalia. Samaan kastiin voidaan laskea vielä Kouvotkin. Pitkä sarjakausi on vasta alkumetreillä, joten joukkueen tilasta on vielä mahdotonta samoa mitään.

Jos Karhubasket mielii Mansikka-Aholta voiton keskiviikkona hakea, pitää joukkueen onnistua puolustuspelissä. Hyvällä puolustuspelillä joukkue pääsisi haluamiinsa nopeisiin hyökkäyksiin ja sitä kautta hyville heittoprosenteille. Joukkueella on ollut myös ongelmia kaukoheittopelin kanssa, eivätkä kolmoset ole osuneet keksintöön toivotulla prosenteilla. Pallon sekä miesten liikettä on parannettava, jotta vastustajan puolustukseen syntyy aukkoja ja sitä kautta hyviä heittopaikkoja.

– Kouvot on hyvin organisoitu kookas joukkue, joka on pelannut alkukauden voitokkaasti, Karhun päävalmentaja Jussi Laakso analysoi tulevaa vastustajaa seuran sivuilla.

– Meillä on ollut haasteita varsinkin puolustuspäässä ja siihen Kouvot tarjoaa meille taas hyvän haasteen. Valmistautumisemme lähtökohdat ovat nimenomaan oman pelimme parantamisessa. Jotta voimme kehittyä joukkueena ja haastaa Kouvot heidän kotikentällään, on kaikkien tuotava kentälle rutkasti energiaa ja sitä kautta intensiteettiä, Laakso painottaa.

Lähde: Karhun kotisivut