Sasu Salinin Malaga sai räjähtävän lähdön Euroliigaan, kun Malaga voitti kotikentällään hallitsevan mestari Fenerbahcen. Shawn Huffin ja Frankfurt Skyliners vahva vire Saksan Bundesliigassa sai jatkoa.

Malaga oli pitkään vaikeuksissa Fenerbahcea vastaan, mutta pystyi kääntämään pelin itselleen päätösneljänneksen alussa. Malaga otti 11-0-jakson neljänneksen alkuun ja sai pidettyä johtoasemansa loppuun saakka, vaikka Fenerbahce pääsi lopulta pisteen päähän ja yrittämään voittoa lopussa. Malaga kuittasi lopulta kuitenkin yli 8000-päisen kotiyleisön riemuksi 68-67 (36-41)-voiton.

– Hyvä päänahka! Pelasimme hyvin, vaikka olimme jossakin vaiheessa jo 10 pistettä tappiolla, mutta uskoimme voittoon ja saimme hyviä stoppeja joilla pystyimme kääntämään pelin meille. Hieno tapa aloittaa kausi voitolla, Salin totesi Koripalloliiton tiedotteessa.

Salin saalisti reilussa 16 minuutissa neljä pistettä, kolme syöttöä ja riiston. Malagan seuraava Euroliigan ottelu on edessä perjantaina 20.10. Olympiakosin vieraana.
Ottelutilastot

Huff teki jälleen hyvää työtä parketilla 31 minuutin ajan, kun Skyliners voitti kotikentällään Braunschweigin 78-71 (37-38). Huff oli erityisen vahvana kolmannella neljänneksellä upottaen kahdeksan pistettä Skylinersin kuitatessa jakson 25-11. Yhteensä Huff upotti ottelussa 10 pinnaa ja tilastot kaunistuivat myös neljällä levypallolla, yhdellä syötöllä, riistolla ja torjunnalla. Gordon Herbertin valmentama Skyliners on aloittanut kauden vahvasti voittamalla neljästä ottelustaan kolme.

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest ei selvittänyt tietään FIBA Europe Cupin lohkovaiheeseen hävitessään unkarilaiselle Körmendille yhteispistein 147-164. Steaua joutui lähtemään toiseen osaotteluun 16 pisteen takaa-ajoasemasta ja Körmend ratkaisi otteluparin toisella neljänneksellä viemällä sen lukemin 21-10. Steauan loppukiri ei riittänyt, vaan toinen osaottelu merkittiin unkarilaisille 73-72.