Korisliigaa pelattiin lauantaina Pohjanmaan paikallisottelun sekä Pyrinnön ja KTP:n välienselvittelyn merkeissä. Kauhajoen Karhu tarjoili kotiyleisölleen makoisan 109-100 (50-58) kotivoin Lapuan Kobrista, Pyrinnön antaessa myrskyvaroituksen iskukyvystään 91-61 (48-28) –voitolla KTP:sta.

Tampereen Pyrintö tarjoili lauantai-illan kunniaksi maailmanluokan löylyt Pyynikin lauteilla istuneille 899 katsojalle. Jo avausjaksolla komennon ottelusta ottanut Pyrintö tyylitteli KTP:sta lopulta vakuuttavan ja viihdyttävän 91-61 (48-28) –kotivoittoon, kirjauttaen samalla Korisliigan alkukauden suurimman voiton.

Mikael Aallon tuotua vierailijat viiden pisteen päähän avausjakson lopulla, aloitti Pyrintö Pyynikin parketilla perinpohjaisen pistevyöryn. Antero Lehton aloittama ja Brian Asburyn päättämä 16-4 –karkuunjuoksu venytti isäntien johtoaseman reilussa kolmessa ja puolessa peliminuutissa jo lukemiin 36-19, eikä KTP toipunut tästä enää takaisin yksinumeroisen takamatkan päähän.

– Pelasimme nyt vihdoin joukkueena, kun pelaajamme tajusivat, ettemme pärjää sooloilemalla. Onnistuimme laajalla rintamalla ja saimme KTP:n syömähampaat kiinni, iloitsi Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen hehkutti Korisliigan sivuilla.

Ottelun voittotaistelun kannalta oleellisen vahvan jakson aikana Pyrinnön moottoreina toimineet Antero Lehto (20/6/4 syöttöä) ja Brian Asbury (21/6) lukeutuivat myös joukkueen vahvimpiin suorittajiin lauantai-illan kamppailussa. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsi myös Jua’yan Green, joka heitti 11 pistettä ja jakoi 5 koriin johtanutta syöttöä.

Väkivahva sentteri Kenneth Simms oli väkevä ilmestys KTP:n etukentällä, operoiden aikuisen miehen tupla-tuplan 11 pisteellä ja 13 levypallolla. KTP:n pistekärki vaikeassa ottelussa oli 21 pistettä nakuttanut Deon Edwin.

Karhu paini kotivoiton Kobrista

Kauhajoen Karhu isännöi Lapuan Kobria lauantai-illan Pohjanmaan paikallisväännössä ja tarjoili kotiyleisölleen makeaa mahan täydeltä hienon kotivoiton muodossa. Pitkään takaa-ajajana ollut Karhu nousi ottelun viimeisen viiden minuutin aikana ensin tasoihin ja lopulta venyi ohi 109-100 (50-58) –kotivoittoon.

Kobrat näytti karkaavan voittoon päätösjakson alussa, kun Terence Jennings venytti vierasjohdon nopeassa tahdissa kahdeksaan pisteeseen noin kuusi ja puoli minuuttia ennen ottelun päätöstä. Joonas Lehtorannan johtamana Karhu raateli kuitenkin 12-0 –pisteputken kolmessa minuutissa ja käänsi voittotaistelun voimasuhteet päälaelleen.

Lucas Woodhouse nosti vierailijat vielä kahden pisteen iskuetäisyydelle, mutta Karhu huudatti tämän jälkeen taas kotiyleisöä, naulaten minuutissa 7-0 –pisteputken ja nousten Bojan Sarcevicin kolmosella jo ratkaisevaan 105-96 –johtoon kaksi minuuttia ennen päätössummeria. Loppulukemat 109-100 sai kunnian viimeistellä päätösminuutilla isäntien Flenard Whitfield.

– Pojat tekivät tänään hienosti töitä ja ansaitsivat taistelullaan voiton. Tarkoituksena oli jättää kaikki hikipisarat kentälle, koska seuraava peli on vasta viikon päästä. Liikutimme palloa hyvin ja jaksoimme hakea hyvät heittopaikat, summasi Karhun päävalmentaja Jussi Laakso.

Kotijoukkueen saluunassa järjestystä piti yllä sheriffin ominaisuudessa Marcus Allen, joka vasaroi 35 pisteen, 4 levypallon ja 6 koriin johtaneen syötön tilastorivin 30 minuutissa. Miestä komppasivat hienosti melkein 38 minuuttia uurastanut Fuquan Edwin (26/7/3 syöttöä), sekä isäntien hyökkäyksen kapellimestari Bojan Sarcevic (15/9/5 syöttöä/7 riistoa).

Vierasjoukkueen riveistä Alleniakin paremmaksi pistesaldonsa puolesta pisti silkkisen hyppyheiton omaava Maurice Creek (38/7). Creekin takana vahvaa jälkeä tekivät Woodhouse (15/4/6 syöttöä), Jennings (13/6) ja Jussi Turja (13).