Lauantaina on vuorossa kauden ensimmäinen Pohjanmaan paikalliskamppailu, kun Karhu isännöi Kobria.

Karhubasketin alkukausi on ollut haasteellinen. Joukkue on valunut sarjataulukon viimeiseksi. Avauskamppailussa tuli voitto KTP:n vieraana, mutta sen jälkeen on tullut tappiot Seagullseille kotisalissa ja vieraissa Vilppaalle sekä Kouvoille. Toki viimeiset kolme ottelua ovat olleet vaikeita vastustajia vastaan ja kausi on vasta alussa. Lisähaastetta on tullut myös joukkueen terveystilanne. Samuli Vanttaja on sivussa muutaman viikon alaraajavamman takia. Keskiviikon Kouvot pelistä poissa oli myös Stephen Maxwell alaraajavamman takia. Flenard Whitfieldin pelaaminen lauantaina on myös epävarmaa. Mies matkaa tänään perjantaina lisätutkimuksiin.

Jos Karhubasket on ehättänyt pelaamaan jo neljä kamppailua, Kobrilla on ollut rauhallisempi tahti. Lauantain kamppailu on lapualaisille vasta kauden kolmas. Kahdesta ensimmäisestä kamppailusta Kobrat ovat saalistaneet voiton ja tappion. Avauspelissä tappio tuli Kouvoille 76–84 ja perjantaina 6. lokauuta joukkue voitti Pyrinnön 86–81. Molemmat kamppailut on pelattu Lapualla.

– Kauden ensimmäinen kohtaaminen Pohjanmaan joukkueiden välillä, kun Kobrat saapuvat Lapualta Kauhajoelle, Jussi Laakso aloittaa ottelun alustuksen seuran sivuilla.

– Joukkue on kokenut kovia kolhujen muodossa, joka on aiheuttanut omat haasteensa harjoitteluun ja valmistautumiseen. Vaikka tuloksemme ovat olleet viime peleissä mollivoittoisia, niin joukkue lähtee varmasti sisuuntuneena ja nälkäisenä hakemaan voittoa kotisalistaan. Uskon oranssisen fanijoukon valtaavan katsomot antaen tarvittavan tuen ja lisäboostin kotijoukkueelle, Laakso jatkaa.