San Antonio Spursin päävalmentaja Gregg Popovich on tunnettu USA:n presidentti Donald Trumpin äänekkäänä arvostelijana ja Popovich on jälleen päässyt vauhtiin.

Popovichin mitta täyttyi jälleen kerran, kun neljä amerikkalaissotilasta kuoli Nigerissä ja Trump kertoi maanantaisessa lehdistötilaisuudessa lähettämällä kuolleiden sotilaiden perheille kirjeen sekä soittamalla perään. Trump jatkoi myös, etteivät aiemmat presidentit ole toimineet näin, mikä osoittautui valheelliseksi. Itsekin ilmavoimissa palvellut Popovich otti luurin käteensä ja soitti The Nationin toimittaja Dave Zirinille purkaakseen sydäntään maansa presidentistä.

– Olen ollut hämmästynyt ja pettynyt niin monesta asiasta mitä tämä presidentti on sanonut ja hänen tapaansa johtaa maata, joka tuntuu olevan maan jatkuva jakaminen. Mutta hänen kommenttinsa tänään niistä, jotka ovat menettäneet rakkaitaan sodassa ja hänen valheensa, etteivät edelliset presidentit Obama ja Bush koskaan ottaneet yhteyttä menehtyneiden omaisiin, ovat niin hyväksymättömiä, että olen lähes sanaton.

– Tämä mies ovaalissa työhuoneessa on sieluton pelkuri, joka luulee kasvavansa isommaksi vain laittamalla muita alas. Tämä on tietenkin ollut hänen normaali tapansa toimia, mutta tehdessään sen tällä tavalla, valehdellessaan siitä miten edelliset presidentit reagoivat sotilaiden kuolemiin, on niin alhaista kuin voi vain olla. Meillä on patologinen valehtelija Valkoisessa talossa: hän on epäpätevä älyllisesti, tunteelliset ja psykologisesti pitämään paikkaansa ja koko maailma tietää sen, erityisesti ne jotka ovat hänen kanssaan tekemisissä joka päivä. Ne ihmiset, jotka työskentelevät tämän presidentin kanssa pitäisi hävetä, sillä he tietävät paremmin kuin kukaan kuinka epäpätevä hän on, ja siitä huolimatta he eivät tee asialle mitään. Tämä on ennen kaikkea heidän häpeänsä, Popovich saarnasi.