Kouvot lähtee kauden kolmanteen vierasotteluun keskiviikkona hieman puolenpäivän jälkeen. Matkakohteena on Nokia jossa sarjan kärkikamppailussa kohtaavat kotijoukkue BC Nokia (3/1) ja vieraisilla käyvä Kouvot (4/1).

Kumpaakaan joukkuetta ei kauden alla veikkailtu aivan sarjan kärkisijoille, mutta kun Korisliigaa on pelattu joukkueesta riippuen 3-6 ottelua, on Kouvot sarjan piikkipaikalla ja BC Nokia kolmantena. Molemmat ovat siis aloittaneet kauden vahvasti.

Kouvot on voittanut kauden molemmat vierasottelunsa joten keskiviikkona katkeaa jommankumman joukkueen kahden ottelun voittoputki, Nokian kotiputki tai Kouvojen vierasputki. Kouvot on käynyt hakemassa sarjapisteet Lapuan Kobrilta (76-84) ja Uudenkaupungin Korihailta (67-85). Kotonaan Kouvot kompastui sarja-avauksessa Helsinki Seagullsille (84-86), mutta on sen jälkeen voittanut Jatke Areenan kesällä uusittujen loisteputkien valaistuksessa Salon Vilppaan (96-71) ja Kauhajoen Karhun (83-66). Pisteiden valossa Kouvojen peleistä kaksi viidestä on ollut tasaisia ja viiden ottelun piste-ero on peräti 14.

– Pitkän ja hyvän harjoituskauden tuloksena on hyvin alkanut kausi, ja meidän tarkoitus on jatkaa samalla intensiteetillä sekä parantaa tästä jatkossakin. Itselläni on pari hiljaista ja pari hyvää peliä alla. Pyrin tekemään kentällä aina parhaani joten toivotaan että niitä hyviä tulisi lisää. Keskiviikkona on näätäluolassa luvassa kovaa taistoa siitä että pidettäisiin kotikenttä vielä puhtaana, Kouvoissa kausilla 2013-2015 pelannut ja nykyään Nokialla kolmatta kautta pelaava sentteri Daniel Dolenc toteaa Kouvojen sivujen mukaan.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen tiedostaa nokialaisten vahvuuden.

– Nokia on ottanut tiukkoja voittoja ja sitä kautta heillä on mahdollisuus aloittaa ottelu ryminällä. Momentumin saavuttaminen vierasottelussa hyvällä toteutuksella on tärkeää. Kookas joukkue pelipaikoilla 2-4 ja jatkuvuus näkyvät alkukauden otteissa. Oma joukkueemme on terve ja hyvin harjoitellut. Stopit, levypallot, siirtymät ja pallo sisään on tavoitteemme joka ottelussa.

Kouvot lähtee hakemaan viidettä peräkkäistä voittoaan alkukaudesta tutulla kokoonpanolla jossa Arttu Saarijärvi on ikävä kyllä vielä sivussa. Kouvojen alkukauden kulmakivenä on ollut kuuden pelaajan tasainen onnistuminen hyökkäyspäässä ja puolustuksen, erityisesti korin läheisyydessä, betonimainen toiminta. Kuusikko Ville Kaunisto (12.6/10.6/2.2) – Thomas Gipson (16.0/11.8) – James Sinclair (17.4/7.0/1.4r) – Jamie Skeen (11.8/4.8) – Tuomas Hirvonen (10.4/2.6/5.0) – Wayne Bernard (13.6/2.4/2.4) on toiminut mainiosti kaikkien pelaajien pistekeskiarvon ylittäessä 10 pisteen rajan. Edellä mainittujen lisäksi erityisesti Severi Kaukiainen (4.0/0.5, 14min) ja Teemu Knihtinen (3min) ovat tuoneet penkiltä tuoreita jalkoja.