Perjantain Korisliiga-kierroksella nähtiin sarjakärki Kouvojen ilmiömäinen comeback-voitto Joensuun Katajasta lukemin 87–74 (40–52). Perjantain toisessa ottelussa Uudenkaupungin Korihait taisteli kotivoittoon KTP Basketista numeroin 97–90 (42–42).

Keskiviikkona FIBA Europe Cupissa voiton napannut Joensuun Kataja jäi perjantaina kouvolalaisjyrän alle Korisliigassa. Kataja vei Kouvolan Kouvoja selkeästi perjantain ottelun avauspuolikkaalla, mutta ei pystynyt vastaamaan isäntien kohentuneeseen peli-ilmeeseen tauon jälkeen.

Ottelun alku oli Katajan pommitusta. Kun Kouvot tuskaili heittojensa kanssa, entiselle seuralleen vaikeuksia tuotti erinomaisessa vireessä ollut Ilari Seppälä, joka rankaisi hyvällä itseluottamuksella sekä kaaren takaa että sen sisältä. Toisella jaksolla isännät alkoivat osua paremmin Jamie Skeenin löytäessä jyvän, mutta Seppälän ja Damier Pittsin sihti piti vieraat hyvässä johdossa tauolle.

Kouvot aloitti kolmannen neljänneksen pirteästi 8–0-pisterallilla ja urakoi rinnalle ja ohi jakson puoliväliin mennessä. Päätösneljänneksellä pelin asetelmat kääntyivät päälaelleen ottelun alkunäkymistä. Kouvot pysäytti lähes jokaisen Katajan hyökkäyksen kun vieraiden heittovirta tyrehtyi täysin. Omassa hyökkäyksessään Kouvot onnistui laajasti Ville Kauniston, Severi Kaukiaisen sekä amerikkalaisvahvistustensa James Sinclairin ja Jamie Skeenin voimin.

Kouvot onnistui perjantaina laajalla rintamalla. James Sinclair (18/5/6) toimi pistekärkenä Severi Kaukiaisen (13/2/2), Jamie Skeenin (14/6/1), Thomas Gipson III:n (13/9/5) ja tupla-tuplan urakoineen Ville Kauniston (13/14/2) säestäessä. Vierasjoukkueen riveistä Damier Pitts (25/4/4), Ilari Seppälä (22/5/0) ja Timothy Williams (13/9) pelasivat tehokkaasti erityisesti avauspuolikkaalla.

Uudenkaupungin Korihait isännöi perjantaina Kotkan KTP Basketia. Isäntäjoukkue venyi äärimmäisen tasaisissa merkeissä alkaneen ottelun voittoon seitsemän pisteen marginaalilla 97–90. Voitto oli Korihaille seurahistorian 600.

Avausjaksot juostiin Uudessakaupungissa äärimmäisen tasaisissa tunnelmissa. Kumpikaan joukkueista ei saanut nykäistyä kunnollista etumatkaa, vaikka KTP johti avauspuolikkaalla parhaillaan 7 pisteellä.

Taon jälkeen Korihait alkoi saamaan sai hyviä stoppeja ja kiskaisi noin 9 pisteen karkumatkalle Marius van Andringan hyvillä heitoilla kaaren takaa viimeiselle neljännekselle. Päätösjaksolla vieraat pääsivät hätyyttelemään enää kolmen pisteen päähän, mutta Korihaiden van Andringa ja Deng Deng onnistuivat pistämään tärkeät vapaaheitot sisään ottelun lopussa.

Korihaiden paras pistemies oli Marius van Andringa (24/4/2). Amerikkalaisvahvistuksista Juan Pattillo (22/4/2) ja Chaz Williams (16/3/5) tukivat hyvin voittotilastoja. KTP Basketin riveistä Deon Edwin (19/10/1) urakoi tupla-tuplan. Myös Mandell Thomas (18/5/1) ja Michael Pounds (18/2/2) osallistuivat tehokkaasti.