Karhubasket (2 voittoa/3 tappiota) matkustaa lauantaina Espooseen, jossa se kohtaa Espoo Unitedin (1/4).

Espoo United nousi viime kauden päätteeksi divarista Korisliigaan. Viimeksi kauhajokiset ovat Espoossa pelanneet pääsarjaa kaudella 2014–2015. Tuolla kaudella joukkue haki voiton huhtikuun 1. päivä numeroin 79–90.

Karhubasket voitti edellisessä ottelussa Lapuan Kobrat numeroin 109–100. Tuolla voitolla joukkue katkaisi kolmen ottelun tappioputken. Toki ne kolme tappiota tulivat sarjan ennakkosuosikkeja vastaan (Seagulls, Vilpas ja Kouvot).

Stephen Maxwellin pelikunto on edelleen pieni kysymysmerkki. Maxwell on saanut alle pari kevyttä harjoitusta ja hänet merkataan lauantaina kokoonpanoon. Pelaaminen ratkeaa vasta ihan ennen ottelua. Samuli Vanttaja on edelleen sivussa. Kun nämä kaksi isoa ovat sivussa, niin Karhubasket palkkasi sentteriksi alkukaudesta Joensuun Katajassa olleen Matthew Hezekiahin. Hezekiahin sopimuksessa on koeaika. Hän saapui Kauhajoelle alkuviikosta ja on saanut alle muutamia treenejä joukkueen kanssa.

– Joukkue on kohdannut monenlaisia vastoinkäymisiä viimeisen parin viikon aikana, mutta silti mieli on pysynyt positiivisena, Karhun päävalmentaja Jussi Laakso kertoo seuran sivuilla.

– Tämän kautta lähdemme haastamaan kotijoukkuetta tosissaan voitosta. Otimme vauhdikkaan hyökkäyksemme kautta tärkeän voiton viime ottelusta ja jatkamme siitä mihin jäimme. Puolustuspäässä täytyy olla tarkkana muutamien Unitedin yksilöiden kanssa ja levypallot olisi tärkeätä voittaa. Hienoa päästä pitkästä aikaa vanhaan kotihalliin, Laakso sanoo odottavana.