Korihait voitti historiansa 600 ottelun koripallon pääsarjassa, kun se voitti kotonaan KTP:n perjantaina.

Uudenkaupungin Urheilijat voitti historiansa ensimmäisen pääsarjaottelun Pohitullissa heti kauden toisessa ottelussa 18.10.1981 lukemin 108 − 94 Tampereen Pyrintöä vastaan. Tästä on jo ehtinyt vierähtää rapeat 36 vuotta.

Iloisemman illasta tekee uusikaupunkilaisittain viime kaudella harvinaiseksi jäänyt voittoputki. Vaikka viime kauden historia ei perinteistä seuraa mairittelekaan, on todettava että viimeksi marraskuussa 2016 Korihait ylsi kahteen perättäiseen voittoon kaataessaan kotonaan Pyrinnön (18.11.) 88 − 80 ja Seagullsin (30.11.) 96 − 79.

Korihaiden ykkösnimi oli 24 pistettä heittänyt Marius van Andringa, mutta hän löysi joukkueen pelistä vielä parannettavaa.

Marius van Andringa loisti myös lehdistötilaisuuden tähtenä. Hän oli erityisesti tyytyväinen toiseen

− Kotka teki 90 pinnaa. Se on aika paljon. Välillä se johtuu kovista heitoista, mutta meidän palloscreen-puolustus on hetkittäin surkeaa. Välillä pallollisen puolustaja puolustaa huonosti. Välillä se on toisinpäin, että heikko puoli ei ole hereillä. Meillä on siinä vielä älyttömästi hommaa. Se ei tule olemaan kunnossa ensi viikolla eikä sitä seuraavalla viikolla. Luulen, että kuukauden päästä se voi olla taas vähän parempi. Siinä on tosi paljon parannettavaa, van Andringa pohti Korihaiden sivujen mukaan.

− Toisaalta lähdemme tosi hyvin nopeisiin hyökkäyksiin. Sillä me ollaan saatu paljon pisteitä. Meidän pitää jatkaa sitä ja se on varmasti meidän vahvuus tällä kaudella. Välillä juoksemme kuviot väärin emmekä ole samalla sivulla. Tulee jatkumoita kun pallo pysähtyy, otetaan tyhmiä heittoja. Ne näkyy taululla aika nopeasti, kun toisessa päässä soi omissa.

− Tässä ei ole kyse muusta kuin voittamisesta. Viime kaudella ei ehkä ollut voittamisen kulttuuria. Nyt kahdessa ottelussa vastustaja on tullut takaisin lopussa. Siinä saattaa helposti katketa selkäranka, kun ei ole tottunut voittamaan. Mielestäni meillä ei tänään ollut mitään hätää. Vaikka tässä on paljon tekemistä, on positiivista että pystymme voittamaan, koska siitä tässä on kyse. Lähdemme voittamaan myös Seagullsin tosissaan. Jokaisessa matsissa pitää olla sama mentaliteetti.

Kun lehdistöstä kyseltiin, tiesikö van Andringa 600. voiton olevan haarukassa, hän hauskuutti yleisöä sanomalla lukeneensa asian Twitteristä.

− Sen takia me voitettiinkin.

Kotkalaisvalmentaja Ray Ailus näki myönteiseksi sen, että joukkue taisteli vieraspelissä loppuun asti voitosta. Lisäksi hän kiitteli hyökkäyspuolen palloscreenejä onnistuneiksi.

− Meille tuli liikaa menetyksiä. Ykkösteema oli puolustukseen palaaminen. Tiesimme Ugin vahvuuden kentän juoksemisessa. Siinä he ovat erinomaisia.

− Meidän pakka ja konsepti on levällään. Emme tiedä vielä, mikä on meidän toimivin viisikko kentällä. Katselin aamulla, että meillä on 10 jätkää, jotka pelaavat yli 17 minuuttia per ottelu. Se on ehkä liikaa. Mikael Aallon puuttuminen vaikeuttaa meidän pelaamista huomattavasti, sen takia koska Simms ja Aalto ovat meidän isot miehet.

Jarno Nikula kuvaili voittamisen tunnetta ”loistavaksi” ja jakeli kiitosta pelaajien palautumisesta fysiikkavalmentaja Timo Laineelle.

− Onnistuimme hyökkäyspäässä toisella puoliajalla. Marius veti aika koviakin heittoja sisään. Levypallot voitettiin. Edelleen sählättiin ensimmäisellä puoliajalla jäätävästi. Nopeita hyökkäyksiä voi juosta vieläkin paremmin.