Espanjan kakkosliigassa Vilma Kesäsen Real Canoe jatkaa kautta puhtaalla pelillä madridilaisten voittaessa kärkikamppailussa Granadan. Saksan Bundesliigassa Annika Holopaisen Wasserburg sekä Anni Mäkitalon Donau-Ries juhlivat selviä voittoja ja Italiassa Evita Iiskola iski taululle tupla-tuplan.

Espanjan Liga Femenina 2:n B-lohkon kärkikamppailussa kohtasivat puhtaalla pelillä kautensa aloittaneet Granada sekä Kesäsen Real Canoe. Real Canoe otti ottelusta makean 63-53 (28-28)-vierasvoiton. Kesänen tilastoi kahdeksassa minuutissa pisteen. Real Canoe pitää nyt B-lohkon piikkipaikkaa voitettuaan kaikki neljä otteluaan.

– Meillä on lähtenyt kausi tosi hyvin käyntiin joukkueena ja toistaiseksi olemme voittaneet kaikki pelit. Kuitenkin marraskuussa vastustajat vain kovenevat ja meidän omaa peliä täytyy vielä parantaa, mutta suunta on oikea ja meillä on kyllä hyvä nippu koossa, Kesänen perkaa joukkueen alkukautta Koripalloliiton tiedotteessa.

Kesäsen alkukautta ovat vaivanneet sairastelut, mutta hiljalleen hän on tervehtynyt ja elämä on alkanut voittaa.

– Itsellä on ollut totuttelemista uuteen rooliin ja uuteen sarjaan ja vähän omaa alkukautta sotkivat vielä sairastelut. Pikkuhiljaa homma alkaa kuitenkin kulkea ja fiilis on hyvä, Kesänen toteaa.

A-lohkossa Sophie Weckströmin CB Aros Patatas Hijolusa koki kauden avaustappionsa hävitessään vieraskentällä Celta Vigolle 50-61 (32-44). Weckström kirjautti 26 minuutissa yhdeksän pistettä, kaksi levypalloa ja riiston. Aros on voittanut neljästä pelistään kolme.

Holopaisen Wasserburg jatkaa Saksan Bundesliigassa puhtaalla pelillä, kun Wasserburg pöllytti Herneriä 84-65 (41-27). Holopainen oli joukkueensa paras pistenainen 13 pisteellä ja lisäksi 22 minuutissa käsiin tarttui neljä levypalloa ja hän antoi yhden korisyötön. Wasserburg on voittanut kaikki kuusi otteluaan ja on sarjan kärkipaikalla.

Kakkosbundesliigassa Camilla Grönbergin Bad Homburg otti niukan 74-72 (40-43)-voiton Krofdorfista. Grönberg sai ottelussa peliaikaa reilut 25 minuuttia ja heitti kaksi pistettä, otti kaksi levypalloa, antoi yhden syötön ja riisti pallon kertaalleen. Eteläisessä lohkossa pelaava Bad Homburg on aloittanut kautensa vahvasti neljällä voitolla ja yhdellä tappiolla jakaen sarjan kärkipaikkaa.

Italian Serie A2:ssa Iiskolan 15 pistettä ja 10 levypalloa eivät riittäneet Umbertidelle voittoon Faenzaa vastaan. Umbertide hävisi kotikentällään niukasti 66-69 (35-25). Umbertide on voittanut neljästä ottelustaan yhden.