Keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa koripalloliiga NBA:ssa lyövät yhteen kautensa varsin heikosti avanneet Miami Heat ja Chicago Bulls. Kotijoukkue Heat löytyy itäisen konferenssin 13. sijalta ja vieraat yhden pykälän alempaa.

Heat on pelannut kuusi ottelua, joista se on voittanut kaksi ja hävinnyt kolme. Bulls on pelannut ottelun vähemmän ja hävinnyt yhtä lukuun ottamatta kaikki.

Ei tarvita sinivalkoisia silmälaseja toteamaan, että suomalaistulokas Lauri Markkanen on ollut Bullsin pelin harvoja valopilkkuja heikosti alkaneella kaudella. Joukkuetoverien Bobby Portisin ja Nikola Miroticin keskinäiset draamat avasivat suomalaiselle paikan avausviisikkoon heti kauden alusta ja Markkanen on osoittanut olevansa luottamuksen arvoinen.

Bullsin valmennusjohto on osoittanut sen sijaan turhautumistaan Markkasen rinnalla pelaavien pelaajien suorituksiin. Päävalmentaja Fred Hoiberg tuskaili Oklahoma-tappion jälkeen miten Markkanen saa aivan liian vähän palloja pelikavereiltaan. Tässä onkin yksi seurattava asia Miami-otteluun: Onko Bullsin pelin keskiössä yhä enemmän Markkanen, jolle pelataan palloja ja heittopaikkoja entistä useammin?

Bullsin kannalta hyvä uutinen on myös pelintekijä Kris Dunnin palaaminen kokoonpanoon. Dunn loukkasi harjoituskaudella vasemman etusormensa ja avasi kautensa Oklahoma-tappiossa. Vaikka päävalmentaja Hoiberg ei Oklahoma-tappion jälkeen luvannut avausviisikon paikkaa vielä kenellekkään, on syytä odottaa Dunnin avaavan Heatia vastaan.

Tarkalla silmällä Bulls-riveistä kannattaa seurata myös pelintekijää nimeltään Justin Holiday. Holiday on tehnyt joukkueesta eniten pisteitä ottelua kohti (15,8 pistettä) ja 28-vuotiaan amerikkalaisen panosta tarvitaan kipeästi myös Heatia vastaan.

Kotijoukkue Miami Heatista huomio kiinnittyy koripallon EM-kisoissa viimeistään suomalaisille tutuksi tulleeseen slovenialaiseen pelintekijään Goran Dragiciin. EM-kultaa maansa kanssa juhlinut Dragic on ollut Heatin avainpelaaja alkukaudesta 20.2 pisteen keskiarvolla ottelua kohden. Toinen tärkeä Heat-hahmo seurattavaksi on iso laitahyökkääjä James Johnson, joka pitää hallussaan joukkueen parasta keskiarvoa ottelua kohden niin syötöissä, riistoissa kuin blokeissa.

Ottelun ratkaisu piileekin edellä mainituissa nimissä. Miten Bulls onnistuu pitämään slovenialaishirmu Dragicin aisoissa ja onnistuuko Heat-laitahyökkääjä Johnson riistoillaan ja blokeillaan hiljentämään Holidayn ja Markkasen.