Joensuun Kataja jatkaa FIBA Europe Cupin C-lohkossa puhtaalla pelillä ensimmäisen pelikierroksen jälkeen. Keskiviikkona joensuulaisryhmä kaatoi LähiTapiola Areenalla Mihailo Pavicevicin luotsaaman montenegrolaisen KK Mornar Barin lukemin 81-76 (38-34).

Keskiviikon kamppailussa Kataja otti komennon tapahtumien kulusta toisella jaksolla ja näytti jo karkaavan vierasjoukkueelta päätösjaksolle siirryttäessä. Mornar tuli kuitenkin ottelun voittotaisteluun vielä mukaan ja pakotti Katajan tekemään täyden päivätyön pitääkseen tappiosarakkeensa puhtaana Europe Cupissa.

Päätösjaksolle yhdeksän pisteen karkumatkalta lähtenyt Kataja piti ohjaksia käsissään neljänneksen alkupuoliskolla ja siirtyi takamies Damier Pittsin vapaaheitoilla kymmenen pisteen johtoon vielä vajaat seitsemän minuuttia ennen ottelun päättymistä. Vierasjoukkue kynsi johtoa kuitenkin pala palalta pienemmäksi ja nostatti neljänneksen päätösminuuttien aikana kotiyleisön sykettä jopa tarpeettoman korkealle.

Mornar Barin 213-senttinen serbisentteri Uros Lukovic aiheutti Katajalle harmaita hiuksia ottelun ratkaisuhetkien aikana, nostaen ensin kakkosellaan ja myöhemmin vapaaheitoillaan montenegrolaiset kolmen pisteen kosketusetäisyyden päähän kun pelikellossa oli jäljellä vain noin kaksi minuuttia. Katajan onnistunut puolustus ja Ilari Seppälän naulaama kolmonen vajaat puolitoista minuuttia ennen päätössummeria nostivat isännät kuitenkin kuuden pisteen karkumatkalle hengähtämään.

Takamies Derek Needham toi vierailijat vielä lay-upilla neljän pisteen päähän 24 sekuntia ennen kamppailun taukoamista, mutta lähemmäs Katajan puolustus ei montenegrolaisia enää päästänyt. Loppulukemat 81-76 kavensi vapaaheittoviivalta vain sekunteja ennen päätössummeria vahvan ottelun pelannut Needham.

Isäntien voiton avainhahmona toimi hienon ottelun pelannut Seppälä, joka kieputteli tilastorivikseen vajaassa 32 minuutissa 18 pistettä, 4 levypalloa ja 6 koriin johtanutta syöttöä. Etukentän päällikkö Timothy Williams toimi Katajan pisteykkösenä heittäen 19 pistettä, kahmien ohimennen myös 5 levypalloa.

Mornar Barin riveistä kovinta jälkeä tekivät aikuisen miehen tupla-tuplan operoinut Lukovic (21/13/2 torjuntaa) sekä 17 pistettä nakuttanut Needham.

Kolmella voitolla Kataja on erittäin lähellä jatkopaikkaa Europe Cupin C-lohkosta.