Chicago Bullsin otteista NBA-parketilla on kuluneen alkukauden aikana ollut vaikea etsiä Lauri Markkasen lisäksi suurempia ilonaiheita. Joukkueen pelaajat Bobby Portis ja Nikola Mirotic ottivat nyrkein yhteen jo ennen ensimmäistä ottelua ja kaksikon välit ovat tulehtuneet. Tähän kun lisätään tuloksellinen fakta, että joukkue on hävinnyt kuudesta pelistään viisi, ilonaiheet ovat vähissä.

Jatkuva tappiokierre voi poikia tulevaisuudelle myös hyvää. Sarjan ensi vuoden varaustilaisuus järjestetään 15. toukokuuta nimenomaan Chicagossa, ensimmäistä kertaa jossain muualla kuin New Yorkissa tai New Jerseyssä.

NBA:n varaujärjestelmä toimii siten, että viimeiseksi runkosarjassa sijoittuneella joukkueella on 25% mahdollisuus voittaa draft-arvonnassa ykkösvaraus. Toiseksi viimeisellä 19,9%, kolmanneksi viimeisellä 15,6% ja neljänneksi viimeisellä 11,9 prosenttia. Arvonnassa ovat mukana kaikki pudotuspelien ulkopuolelle jäävät 14 joukkuetta.

Käytäntö on kuitenkin muuttumassa. Se on saanut jo vuosia raskasta kritiikkiä osakseen pudotuspeleihin mahdollisuutensa menettäneiden joukkueiden alkaessa hävitä tahallisesti otteluita otollisempaa draft-asetelmaa tavoitellessa.

Tuleva varaustilaisuus on viimeinen nykyisellä järjestelmällä. Tämän jälkeen NBA muuttaa systeemiä niin, että kaikilla kolmella runkosarjan heikoimmalla joukkueella on 14% mahdollisuus ykkösvaraukseen, neljänneksi viimeisellä 12,5% ja viidenneksi viimeisellä 10,5 prosenttia.

Bullsia ennakoitiin jo ennen kauden alkua runkosarjan häntäpäähän. Todellisuus ja ennustukset näyttävät juuri nyt täsmäävän.

Lähde: Yle Urheilu