Anni Mäkitalo pelaa ensimmäistä kauttaan Saksassa Bundesliigassa. Aiemmin urallaan Ranskassa, Unkarissa ja Tshekissä pelannut Mäkitalo on sopeutunut hyvin uuteen maahan ja uuteen sarjaan.

Mäkitalon ja lisäksi Saksassa pelaavat Wasserburgin Annika Holopainen sekä sarjaporrasta alempana pelaava Camilla Grönberg, joka on Bad Homburgin joukkueessa. Mäkitalo myöntää, että Saksan kolmikko pitää aktiivisesti yhteyttä, mutta myös muihin maajoukkuepelaajiin on tiivis kontakti.

– Kyllä me pidämme yhteyttä ja puhumme säännöllisesti Annikan ja Camillan kanssa sekä juttelen paljon myös Evin [Evita Iiskola] ja Vilman [Kesänen] kanssa. On helppo jakaa kokemuksia muun muassa kulttuurisista vastoinkäymisistä sellaisten kanssa, jotka ovat samassa tilanteessa, Mäkitalo toteaa Koripalloliiton tiedoteessa.

Sopeutumisessa uuteen maahan ei ole ollut ongelmia.

– En ole kohdannut mitään suurempia vastoinkäymisiä ja kaikki on mennyt ihan hyvin. Vaikka en ole asunut ennen Saksassa, niin minulla on perhettä Saksassa ja olen aina tykännyt maasta. Tämä on kulttuurisesti lähempänä Suomea eikä kulttuurishokkeja ole tullut. Ainoa valittamisen aihe on, että sunnuntaisin kaikki kaupat ovat kiinni ja kaikki kaupungit ikään kuin vaipuvat uneen. Suomessa on tottunut siihen, että kaupassa voi aina käydä koska haluaa, ensi viikolla 26 vuotta täyttävä Mäkitalo valottaa.

Myös pelikentän puolella Mäkitalo on asettunut hyvin uuteen liigaan. Peliaikaa on tullut noin 21 minuutin ottelukohtaisella keskiarvolla ja tilastokeskiarvoikseen hän on merkkauttanut 4,9 pistettä, 1,7 levypalloa ja 1,4 syöttöä.

– Koen sopeutuneeni hyvin ja tunnen hyvin omat vahvuuteni. Olen ollut minuutteihin tyytyväinen ja olen ollut osana rotaatiota. Puolet peleistä olen aloittanut ja puolissa sitten tullut kuudentena pelaajana kentälle. Pystyn kuitenkin vielä parantamaan. Olen pelannut täällä ykköstä ja kakkosta, kun aiemmin olen ollut käytännössä pelkästään ykkönen. Kakkosen paikalla olen ehkä joskus hieman passivoitunut ja se on yksi asia missä pitää parantaa, arvioi viime kaudella Ranskan kakkosliigassa pelannut Mäkitalo.

Kauden näin aikaisessa vaiheessa Mäkitalo ei vielä lähde analysoimaan ovatko alkukauden hyvät peliesitykset Saksan mukanaan tuomaa kehitystä, vaan hyvien suoritusten pönkittämää itseluottamusta. Joka tapauksessa hän on pystynyt osoittamaan pystyvänsä pelaamaan tasaisesti ja korkealla tasolla kovassa sarjassa.

– On vielä vaikea sanoa onko se kehitystä, vai onko tullut uskoa, että taitotaso riittää ja pystyn pärjäämään tällä tasolla. Saksa ei hirveästi eroa Suomesta taitotasossa ja pelityylissä, mutta täällä harjoitellaan 8-10 kertaa viikossa. Kehityksen huomaa varmasti sitten pidemmällä aikavälillä.