Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, aloittaa EM-karsintaurakkansa lauantaina Ranskaa vastaan Helsingin Kisahallissa. Saksan Bundesliigassa pelaava Anni Mäkitalo lähtee innoissaan tuleviin peleihin.

Mäkitalo on pelannut urallaan 35 aikuisten maaottelua ja viime vuonna hän sai joukkueessa entistä enemmän roolia ja vastuuta. Tapiolan Hongan kasvatti odottaakin maaotteluita innolla.

– Olen iloinen, että olen mukana joukkueessa. On iso juttu päästä taas treenaamaan parhaiden kavereiden kanssa. Vaatii treeneissä kovaa työtä ja onnistumisia, että saan roolin joukkueesta, Mäkitalo kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomi saa todellisen haasteen maailman huipulta, sillä Ranska oli tämän vuoden EM-kisojen hopeajoukkue ja on voittanut mitalin viisissä edellisissä EM-kilpailuissa. Lisäksi tililtä löytyy Lontoon olympialaisten hopea ja Rion kisojen neljäs tila. Ranskan jälkeen Suomi matkustaa Sloveniaan, jossa se kohtaa emäntämaan 15.11. Slovenia sen sijaan selviytyi ensimmäistä kertaa arvokisoihin, kun se pelasi tämän vuoden EM-kilpailussa.

– Ranska ja Slovenia ovat tosi kovia joukkueita ja kovat pelit on edessä. Meillä on kuitenkin muutama kova uusi pelaaja viime vuoteen verrattuna mukana, kun muun muassa Taru [Tuukkanen] on taas mukana ja Annika [Holopainen] on USA:n yliopiston jälkeen taas käytettävissä.

Suomelta jäi kisapaikka saavuttamatta, kun se hävisi molemmat ottelut Ruotsia ja Espanjaa vastaan. Erityisesti kotiotteluissa Suomi esitti kuitenkin lupaavia otteita ja Mäkitalon mukaan maajoukkueen tulevaisuus näyttääkin erittäin valoisalta.

– Viime karsinnoissa meillä oli hyvä kotipeli Espanjaa vastaan, vaikka meiltä puuttui tosi paljon pelaajia. HBA:sta on tulossa myös tosi kovia tyttöjä, jotka ovat varmasti viiden vuoden sisään Euroopan huippukentillä. Kaikki uskovat projektiin ja joukkueeseen ja se on tosi tärkeä asia, Mäkitalo muistuttaa.

Naisten EM-karsintaottelut:
La 11.11.2017: Suomi – Ranska
Ke 15.11.2017: Slovenia – Suomi