Naisten Korisliigan kärjessä Lappeenrannan Catzin kanssa porskuttava Kotkan Peli-Karhut otti sunnuntaina vakuuttavan voiton Helsingin HBA:sta. Avauspuolikkaan energisesti paahtanut kotkalaisryhmitys voitti ottelun numeroin 81–59 (44–19).

Kotkan Peli-Karhujen vire naisten Korisliigassa on ollut korkeuksissa. Joukkue on paininut kovia voittoja toisensa jälkeen. Kauden kuudennen voittonsa PeKa otti sunnuntaina kotihallissaan Karhuvuoressa kun vastaan asteli Helsingin lukiojoukkue HBA.

Peli-Karhut sai pidettyä vieraat täysin köysissä avauspuolikkaalla. Erinomaisesti puolustanut kotijoukkue pelasi kurinalaisesti ja kiskaisi toisen jakson alkuun Megan Mullingsin hyvän heittopäivän ansiosta 13–0 tykityksen, eikä päästänyt HBA:ta juurikaan heittopaikoille.

Tauon jälkeen HBA alkoi saamaan vihiä ottelun käsikirjoituksesta ja tarjosi parantunutta peliä hyökkäys- ja puolustuspäädyissä. Viimeinen neljännes taisteltiin tasaväkisesti, mutta avauspuolikkaan tapahtumien johdosta HBA ei pystynyt enää nousemaan taisteluun mukaan.

Ottelun pistekuningatar oli lokakuun pelaajaksi valittu Akilah Sims (22/8/5). Erinomaista tulitukea tarjosivat Megan Mullings (20/8/1), nuori lupaus Awak Kuier (13/8/5) sekä Daisha Simmons (12/5/3). HBA:n onnistujiin kuuluivat kuusi kolmosta pussittanut Sara Bejedi (27/7/1) sekä tauon jälkeen tasoaan kohentanut Lotta-Maj Lahtinen (10/8/6).