Suomen naisten maajoukkueella lupaava kenraali ennen EM-karsintoja – ”Tulevaisuus näyttää valoisalta”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies sai marraskuun EM-karsintaikkunan ensikosketuksensa kansainväliseen koripalloon keskiviikkoiltana Kisakallion SUSI Training Centerissä, kun Suomi ja Ruotsi kohtasivat suljetuin ovin pelatussa ”scrimmage” -ottelussa. Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan 5×10 minuutin jaksoilla pelattu ottelu oli rohkaiseva suoritus.

Viidenkymmenen minuutin ”scrimmage” tarjosi Susiladiesin valmennusjohdolle oivan tilaisuuden antaa viljalti peliminuutteja kaikille kuudelletoista kokoonpanossa olleelle pelaajalle. Salminen kuvaili Ruotsi hyvin samantapaiseksi joukkueeksi, kun Susiladiesia vastaan lauantaina tuleva hallitseva EM-hopeamitalisti Ranska.

– Todella kovia pelaajia vastassa iso kasa. Kookkaita ja urheilullisia Euroliiga- ja WNBA-pelaajia. Osoitimme, että pärjäämme, mikä on todella rohkaisevaa. Olennaista on, että pistimme koville huippujoukkueen. Pääsimme peluuttamaan kaikkia kuuttatoista pelaajaa ja saimme takataskuun pelirytmiä ja kovuutta, Salminen kertoo Koripalloliiton sivuilla.

Tasaisesti peluutetusta kokoonpanosta Salminen nosti esille konkari Taru Tuukkasen ja nuoret lupaukset Sara Bejedin ja Awak Kuierin.

– Taru ja Sara tekivät meiltä korkeimmat pistemäärät ja täytyy sanoa, että Awak oli ”something else”. Hän pärjäsi hemmetin hyvin, haki torjuntoja, kaapi levypalloja ja muutti peliä.

– Kun meillä onnistujissa on kaksi 2000-luvulla syntynyttä tämän tason joukkuetta vastaan, niin voi sanoa, että tulevaisuus näyttää valoisalta.

Susiladies kohtaa EM-karsintaottelussa Ranskan lauantaina 11. marraskuuta kello 18:30 Töölön Kisahallissa.

Lähde: Koripalloliiton kotisivut


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.