Korisliigan kolmen kamppailun keskiviikko piti sisällään kaksi pitkän voittoputken venyttämistä. Vilpas otti seitsemännen perättäisen voiton kaatamalla Kobrat Lapualla numeroin 100-77 (39-40) ja Karhu kuudennen voittamalla BC Nokian vieraissa 83-80 (38-38). Kouvot otti 100-95 (48-37) –jatkoaikavoiton Pyrinnöstä kotiluolassaan.

Salon Vilppaan syysvire ei näytä laantuakseen ja keskiviikkona sen sai todistaa Lapuan Kobrat. Lapuan Urheilutalolla vielä puoliajalle tasaisissa merkeissä kulkenut ottelu kääntyi toisella puolikkaalla täysin salolaisten haltuun, Vilppaan juostessa komeaan 100-77 (39-40) –vierasvoittoon.

Pisteen takamatkalta toiselle puoliajalle lähtenyt Vilpas löi ottelun voittotaistelun päättymiselle alkutahdit heti pukukopista ulos käveltyään. Juho Nenosen kolmosella alkanut löylytys jatkui jakson puoliväliin 16-3 –runin muodossa ja venytti vierasjohdon jo 12 pisteeseen.

Kobrat ei enää onnistunut kaventamaan vierasjohtoa yksinumeroisiin lukemiin, mutta roikkui kolmannen jakson päätöshetkille asti vielä kymmenen pisteen päässä. Pomppukone Johnathan Jordanin kolmannen jakson toiseksi viimeisellä minuutilla aloittama ja Javontae Hawkinsin päätösneljänneksen alkupuoliskolla päättämä 19-2 –runi katkaisi kuitenkin lopullisesti Kobrien selkärangan ja siivitti Vilppaan makeaan vierasvoittoon.

– Peli lähti jopa liiankin hyvin liikkeelle ja vastustaja pelasi hyvin kun tuli toisella jaksolla ohi. Toisella puoliajalla hyökättiin kuten sovittiin ja saimme pidettyä vastustajan nopeat hyökkäykset kurissa, tiivisti Vilpas-luotsi Joonas Iisalo Korisliigan sivuilla.

Vierailijoiden ykköstykkinä toimi kuusi kolmosta säkittänyt Nenonen (23/6), sentteri Aaron Jonesin lapioidessa ulkomuistista 12 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan. Javontae Hawkins tarjoili kaksikon takana tehokkaat 19 peliminuuttia, kirjauttaen tilastoikseen 15 pistettä, 5 levypalloa ja 3 syöttöä.

Vilppaan Mikko Koivisto pelasi keskiviikkona uransa 200:ssa Korisliigan runkosarjan ottelussa. Pussihukkien kasvatti aloitti pääsarjauransa tammikuussa 2003 ottelussa PuHu-Kouvot. Koiviston pistekeskiarvo Korisliigassa on 10,7 pistettä per ottelu, keskiviikkona mies säkitti 3 pistettä, kahmi 4 levypalloa ja tarjoili 2 koriin johtanutta syöttöä.

Kobrien riveistä vahvinta osaamistaan esittivät levypallon päähän tupla-tuplasta jäänyt Christopher Ortiz (18/9) sekä 16 pistettä silkkisellä heitollaan pussittanut Maurice Creek.

Karhu nousi voittoon Nokialla

Kauhajoen Karhu jatkaa päättäväistä matkaansa kohti Korisliigan sarjataulukon kärkisijoja. Keskiviikkona neljättä sijaa hallussaan pitävä Karhu otti jo kuudennen perättäisen voittonsa, kun se haki sarjapisteet Nokialta lukemin 83-80 (38-38).

Karhu näytti karkaavan näätäpaidoilta päätösjakson alkupuolella, nousten Marcus Allenin kolmosella 12 pisteen karkumatkalle. Isännät nousivat kuitenkin jo pisteen johtoon kolmisen minuuttia ennen kamppailun päätöstä Leyton Hammondsin masinoiman 12-0 –pisteputken päätteeksi.

Allenin vahvat otteet ottelun ratkaisuhetkillä ja Karhun riittävän tiivis joukkuepuolustus käänsivät ottelun kuitenkin vielä vierasjoukkueelle, joka pääsi lähtemään henkisesti hieman lyhemmälle kotimatkalle maittava vierasvoitto takataskussa.

Tupla-tuplan rähissyt Stephen Maxwell (15/10) ja läpi ottelun BC Nokian puolustuksen riesana toiminut Allen (25/3) toimivat vierailijoiden voiton avainhahmoina. Karhun hyökkäyksen moottorina toimi tuttuun tapaansa Bojan Sarcevic, joka jekutteli reilussa 31 minuutissa 6 pistettä ja 9 koriin johtanutta syöttöä.

Kävelevä matchup-ongelma Eldar Skamo nakutteli tilastorivilleen 13 pistettä, 9 levypalloa ja 5 koriin johtanutta syöttöä, saaden oivaa taustatukea Vincent Councililta (14/6/8 syöttöä) sekä Hammondsilta (23/7).

Kouvot kaatoi Pyrinnön jatkoilla

Kouvolan Kouvot ja Tampereen Pyrintö tarjoilivat keskiviikon tiivistunnelmaisimman välienselvittelyn, Kouvojen pitäessä lopulta sarjapisteet Kouvolassa 100-95 (48-37) –jatkoaikavoitolla.

Kouvot ennätti neljännen neljänneksen alkuhetkillä jo kymmenen pisteen karkumatkalle sentteri Thomas Gipsonin vapaaheitoilla, mutta Pyrintö hivuttautui pallonhallinta toisensa jälkeen lähemmäs isäntiä, nousten jakson puolivälin jälkeen jopa kolmen pisteen johtoasemaan. Varsinaisen peliajan ratkaisuhetkillä hyökkäyspelaaminen oli molemmille joukkueille enemmän tai vähemmän tervanjuontia, mutta härkämäinen Devonne Giles nosti vierailijat jatkoajalle hyökkäyslevypallosta alle kymmenen sekuntia ennen summeria.

Jatkoajan neljännen peliminuutin alkajaisiksi Pyrintö nousi pikaisesti johtoon Osku Heinosen vapaaheitoilla, Kouvojen kuitenkin vastattua nopeasti ja palattua johtoon niin ikään vapaaheittoviivalta. Kouvojen voiton avainhahmoksi nousi kylmäpäinen Severi Kaukiainen, nuorukaisen nakutettua kolmonen pesään päätösminuutilla, nostaen isännät kolmen pisteen johtoon.

Brian Asbury toi Pyrinnön vielä pisteen päähän kahden pisteen hyppyheitollaan, mutta Kouvojen puolustus sekä James Sinclairin kylmähermoiset vapaaheittosuoritteet pitivät isännät kuskin paikalla aina päätössummeriin asti.

Kouvojen pelin ytimessä olivat tuttuun tapaansa tupla-tuplat mieheen urakoineet Gipson (24/11/3 syöttöä) ja Ville Kaunisto (20/10/3 syöttöä), Tuomas Hirvosen pyöritettyä joukkueen hyökkäyspelaamista 14 pisteen ja 8 koriin johtaneen syötön edestä.

Kenneth Manigault (17/10/3 riistoa) tarjoili Pyrinnölle tupla-tuplan edestä tehoja ja Asbury (31/7/3 riistoa) heitti joukkueen ykköspisteet. Antero Lehto nakutteli 12 pistettä.