Voittosaldo 2-7 kertoo tylyllä tavalla olennaisen Chicago Bullsin alkukauden tuloksesta. Kentällä ei ole sujunut, eikä sen ulkopuolella. Nikola Mirotic ja Bobby Portis ottivat ennen kauden alkua nyrkkinujakan, josta Portis on pelikieltonsa nyt kärsinyt ja Mirotic haluaa jättää seuran.

Portisin paluun vaikutuksia joukkueen henkeen kopissa emme osaa arvioida, mutta pelillisesti hän on Bullsille merkittävä lisäarvo. Portis on joukkueen tehokkaimpia heittäjiä ja tarjoaa kaivatun tuen Justin Holidaylle ja nuorelle, monien mielestä jopa liian isoa vastuuta kantavalle, Lauri Markkaselle.

Pelillisiä haasteita ei helpota yhtään Bullsin hankala loukkaantumistilanne. Tärkeä pelintekijä David Nwaba on toistaiseksi sivussa nilkkavamman vuoksi. Markkasen pelikunto lauantai-aamuna 03:00 Suomen aikaa pelattavan Indiana Pacers -ottelun alla on niin ikään kysymysmerkki. Suomalaisella on ongelmia reiden kanssa ja häneltä jäi keskiviikon harjoitukset välistä. Lisäksi sentteri Robin Lopezilla on polvessa kipuja. Lopez ja Markkanen palaavat silti seuran tietojen mukaan harjoituksiin ennen Indiana-ottelua. Jos tuntemukset ovat hyvät, kaksikko nähtäneen tositoimissa.

United Centeriin vieraaksi saapuvan Indiana Pacersin kausi on myös alkanut aavistuksen mollivoittoisesti. 12 peliä, viisi voittoa ja seitsemän tappiota. Joukkue on idän konferenssin sijalla 11, kaksi pykälää Bullsia ylempänä. Viime aikojen vire on kuitenkin ollut kehno, sillä joukkue on neljän ottelun tappioputkessa.

Pacersin keihään kärki on heittävä takamies Victor Oladipo. Amerikkalainen tekee 22,8 pistettä ottelua kohden sekä suorittaa toiseksi eniten syöttöjä, riistoja ja blokkeja. 25-vuotias, vuoden 2013 ensimmäisen kierroksen toinen varaus, on Pacersille kaikki kaikessa.

Ruutu-palvelu lähettää Chicago Bullsin ja Indiana Pacersin välisen ottelun suorana perjantain ja lauantain välisenä yönä kello 03:00 alkaen.

Ennakoidut avauskokoonpanot:

Chicago Bulls: Jerian Grant, Justin Holiday, Paul Zipser, Lauri Markkanen, Robin Lopez
Indiana Pacers: Darren Collison, Victor Oladipo, Bojan Bogdanovic, Thaddeus Young, Myles Turner