Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 03:00 Suomen aikaa Ruutu-palvelu tarjoaa suorana lähetyksenä melkoisen herkkupalan läntisestä konferenssista, kun kakkosena oleva Houston Rockets isännöi Toyota Centerissä Memphis Grizzliesiä.

Kotijoukkue on neljän ottelun voittoputkessa voittotilastolla 9-3, joka on sama lukema kuin kärkisijaa pitävällä Golden State Warriorsilla. Kolmantena konferenssissa oleva vierasjoukkue Grizzlies on pelannut pelin vähemmän tilastolla 7-4 ja lähteekin otteluun lievänä altavastaajana.

Grizzliesillä on alla dramaattinen 98-97-voitto Portland Trail Blazersista ja Rocketsilla yhtä maistuva Cleveland Cavaliersista lukemin 117-113.

Vieraiden pelin sydän on Marc Gasol. Espanjalainen tekee keskimäärin 19,5 pistettä, voittaa 8,9 levypalloa ja ottaa 1,8 blokkia. Kaksinkamppailu Rocketsin teräksisessä kunnossa olevan pelintekijän James Hardenin kanssa muodostunee ottelun kulminaatiopisteeksi. Harden paiskoi edellisessä ottelussa huiman tripla-tuplan kirjauttaen tililleen 35 pistettä, 13 syöttöä ja 11 levypalloa. Ottelussa keskimäärin Harden iskee 29,9 pistettä.

Hardenin lisäksi Rocketsin avainpelaajiin kuuluu Clint Capela. Monipuolinen laitahyökkääjä tekee työnsä joka puolella kenttää äärimmäisen laadukkaasti ja on tulevana yönä myös varmasti vaikea pideltävä Grizzliesille.