Sunnuntain ainoassa liigakamppailussa Joensuun Kataja matkusti eurokiireiltään Nokian palloiluhallille BC Nokian vieraaksi. Tasaisen väännön voittajaksi venyi runsaskorisen päätösjakson lopuksi kotijoukkue lukemin 96-91 (41-42).

BC Nokia teki paluun voittokantaan sunnuntai-illan ainoassa liigakamppailussa, kun se isännöi Joensuun Katajaa. FIBA Europe Cupissa hienosti esiintynyt Kataja jatkoi liigapeleissä yskähtelyä, näätäpaitojen venyessä komeaan 96-91 (41-42) –kotivoittoon.

Päätösjaksolle kolmen pisteen takamatkalta lähtenyt Kataja aiheutti ikäviä sykkeen nostatuksia kotiyleisön riveissä, joukkueen tullessa räväkästi neljännekselle ja nousten Tommi Huolilan donkilla kolmen pisteen johtoon jakson puolivälissä. Leyton Hammondsin lämpimäksi ennättänyt heittokäsi johdatti isännät kuitenkin jälleen viiden pisteen johdossa ottelun kahdelle viimeiselle minuutille.

Näätäpaitojen riittävän vahva puolustuspelaaminen piti Katajan väkevimmän kirin aisoissa ja takamies Vincent Councilin johdolla joukkue keräili myös riittävät onnistumiset hyökkäyspäässä parkettia. Katajan kunniakas taistelu jäi täten vaille palkintoa, BC Nokian parantaessa saldonsa kuuteen voittoon kymmenessä ottelussa.

– Kova taistelu taas kerran. Tuntuu, että joka kerta nämä pelit ratkeavat vasta viimeisellä minuutilla, totesi BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen.

– Council, Eldar Skamo ja Thomas Laerke nostivat tasoaan huomattavasti ottelun edetessä ja Hammonds pelaa juuri nyt korkealla tasolla. Tyytyväinen pitää olla voittoon, mutta paljon on töitä edessä.

Hammonds nikkaroi isännille 24 pistettä ja 7 levypalloa, Councilin johtaessa näätäpaitojen hyökkyästä komeasti 15 pisteen ja 7 koriin johtaneen syötön edestä. Sentteri Daniel Dolenc partioi korirenkaiden lähimaastoa 11 pisteen, 7 levypallon ja 2 torjunnan muodossa.

Kataja sai tappiosta huolimatta onnistumisia laajalta rintamalta, Daniel Bejaranon johtaessa ryhmää 17 pisteellä ja 8 levypallolla. Ilari Seppälä pyöritti vierailijoiden hyökkäystä 16 pisteellä ja 4 syötöllä, Jesse Niemen tehden tyylipuhdasta työtä koripallon heittämisessä, pussittaen 13 pistettä 100% tarkkuudella (2p 4/4, 3p 1/1, 1p 2/2).

Lähde: Korisliigan kotisivut