Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

Suomi aloitti EM-karsinnat kohtaamalla maailman huippumaihin lukeutuvan Ranskan. Hallitseva EM-hopeamitalisti antoi osviittaa maailman kärkijoukkueiden tasosta hakemalla Helsingistä selvän 103-44-voiton.

– Ranska-ottelusta jäi paljon parannettavaa, mutta Ranska on ihan huippukova maa. Se oli meille kova opetus, muttemme ole sen tason vastustajaa vastaan vielä pelanneet. Mielestäni olemme oppineet siitä ja olemme nyt valmiimpia Sloveniaa vastaan, Holopainen totesi Koripalloliiton tiedoteessa.

Selvistä luvuista huolimatta, Suomen pelissä oli myös positiivisia asioita. Erityisesti nuoret pelaajat esiintyivät ennakkoluulottomasti ja huippumaiden kohtaaminen on kuin pistäisi rahaa pankkiin tulevaisuutta silmällä pitäen.

– Meillä ei ole ollut Ranskan tasoisia vastustajia moneen vuoteen vastassa. On tärkeä, että saamme sitä pelikovuutta ja heidän tempo oli ihan eri tasolla kuin meidän. Kun alkushokki meni ohi ja pääsimme mukaan toisessa ja kolmannessa erässä, niin peli pikkaisen parani.

Ranska-ottelusta jäi käteen paljon opetusmateriaalia jota Susiladies pystyy hyödyntämään keskiviikkoiltana Sloveniaa vastaan.

– Yksi asia on kansainvälisen tason kovuus. Meidän pitää juosta paljon kovempaa, liikuttaa palloa enemmän ja syöttöjen pitää olla teräviä eivätkä pehmeät syötöt mene läpi näissä peleissä. Kaikki mitä tekee, pitää tehdä täysillä. Levypallopelaaminen tulee olemaan meille tosi tärkeä, sillä emme ole hirveän isokokoisia. Niihin pitää mennä täydellä teholla, muistutti Holopainen.

Slovenia pelasi historiansa ensimmäistä kertaa EM-lopputurnauksessa aiemmin tänä vuonna. Sen tie päättyi jo alkulohkoon, mutta jotain osviittaa joukkueen tasosta kertoo se, että se hävisi Ranskalle ainoastaan kahdella pisteellä ja kukisti Kreikan.

– Slovenialla on ollut viimevuosina nuorennusleikkaus ja heillä on paljon nuoria potentiaalisia pelaajia. Todella taitava laituri ja yksi todella iso pelaaja. Täysin erilainen joukkue kuin Ranska. Ei läheskään niin fyysinen, mutta todella taitava. Tulee olemaan haaste, mutta luottavaisin mielin lähdemme.

Holopaisen mukaan joukkueella on selvät sävelet millä keinoin Slovenia Celjessä keskiviikkoiltana kaatuu.

– Meidän Susiladies-pelillä, eli puolustetaan kovaa, juostaan kenttää, pelataan hyvin levypallotilanteissa, liikutetaan palloa hyökkäyksessä ja tehdään voittavia leikkauksia. Eiköhän se niillä.