Lauri Markkanen oli jälleen joukkueensa valopilkku viimeöisessä ottelussa Oklahoma Cityä vastaan. Markkanen pussitti joukkueensa korkeimman pistemäärän 16 ja vankisti asemiaan entisestään joukkueen sisäisessä hierarkiassa.

Alun perin Markkasen piti olla kolmas vaihtoehto ison laiturin tontille, mutta Nikola Miroticin ja Bobby Portisin harjoituskauden kärhämä avasi Markkaselle oven ja hän pisti isot raajansa suoraan ovesta sisään.

– Se (Portisin ja Miroticin tappelu) antoi minulle isomman mahdollisuuden heti alusta asti heidän ollessa pois, mutta olen iloinen Bobbyn ollessa takaisin ja toivottavasti Niko palaa myös, Markkanen totesi diplomaattisesti chicagolaisen Sun Timesin mukaan.

– Se on sama mikä minulle on tapahtunut aiemminkin. Joku putosi ja minä sain isomman mahdollisuuden.

Päävalmentaja Fred Hoiberg paljasti, että Markkanen pysyy jatkossakin Chicagon avausviisikossa ja minuutteja on luvassa, vaikka Portis on jo palannut kentille ja Mirotic kuntouttaa parhaillaan itseään. Markkanen ei kuitenkaan spekulaatioilla vaivaa päätään.

– Emme ole puhuneet siitä. Minun täytyy tehdä työni kentällä ja todistaa pystyväni olemaan aloittaja, muttemme ole puhuneet asiasta, Markkanen totesi.