Chicago Bullsin päävalmentaja Fred Hoiberg on hakenut toimivaa avausviisikkoa koko kauden ja miehet ovat kentällä vaihtuneet. Yksi nimi on kuitenkin pysynyt samana, sillä Lauri Markkanen on noussut nopeasti Hoibergin luottomieheksi. Hoibergin mukaan tilanne ei tule muuttumaan lähiaikoina.

Yleensä tulokkaat joutuvat odottelemaan mahdollisuuttaan avausviisikossa muutamaa ensimmäistä varausta lukuun ottamatta, mutta seitsemäntenä kesällä varattu Markkanen on ottanut paikkansa Chicagon miehistössä. Markkasen tie avausviisikkoon tasoittui ennen kauden alkua, kun ennalta hänen edellään nokkimisjärjestyksessä olleet Nikola Mirotic ja Bobby Portis tappelivat harjoituksissa sillä seurauksella, että Mirotic on edelleen toipilaana ja Portis on vasta palannut kentälle pelikieltonsa jälkeen.

Harjoituskaudella Hoiberg julisti, että Mirotic olisi kolmikosta aloittava nelospaikan pelaaja, mutta Markkasen esitykset ovat alkukaudesta olleet sitä luokkaa, ettei Mirotic marssi avausviisikkoon edes palattuaan tositoimiin.

– Markkanen on tehnyt paljon todella hyviä asioita. Hän on näyttänyt jo aikaisessa vaiheessa, ettei hän peräännyt ketään. Hän on pelannut erittäin vakaata koripalloa. Hän on kova poika, joka osaa heittää ja on monipuolinen pelaaja. Joten kyllä, sanoisin Laurin olevan jatkossakin aloituksessa, Hoiberg totesi Sun Timesin mukaan.