Korisliigan perjantai-illan kolme kamppailua päättyivät kaikki vierasjoukkueen juhliin. Joensuun Kataja palasi eurokiireiltä kaatamaan KTP:n vieraissa 76-68 (38-37), Kauhajoen Karhu masensi äänekkään Kisahallin 72-67 (30-28) –vierasvoitolla ja United otti neljännen perättäisen voiton, kaatamalla Kobrat Lapualla numeroin 109-82 (50-36).

Joensuun Kataja palasi keskiviikon FIBA Europe Cupin vierasottelusta miltei heti liigaparketeille, perjantai-illan kamppailuun Kotkan Steveco Areenalle. Päätösjaksolle tasaisena kulkenut ottelu kääntyi lopulta vierasjoukkueen väkevän rutiinitason seurauksena Katajalle 76-68 (38-37).

Tasatilanteessakin päätösjaksolla käynyt KTP nousi sentteri Kenneth Simmsin korilla vielä neljän pisteen päähän noin kuusi ja puoli minuuttia ennen päätössummeria. Kataja löylytti kuitenkin Damier Pittsin johdolla kolmen minuutin jakson nimiinsä numeroin 11-2 ja karkasi kotijoukkueen tavoittamattomiin.

– Olin huolissani, koska matka Portugalista takaisin oli pitkä. Vaikka teimmekin meille epätavallisia virheitä ja menetimme palloja, pelasimme kuitenkin kovaa. Oli hienoa nähdä, että pystyimme kääntämään tällaisen ottelun voitoksi, iloitsi Kataja-luotsi Greg Gibson Korisliigan sivuilla.

Monipuolinen laituri Wesley Saunders (16/10) oli Katajan pirteimpiä ilmestyksiä perjantaina, Ilari Seppälän pistäessä pystyyn kansainvälisen tason takamiesklinikan 10 pisteellä ja peräti 14 koriin johtaneella syötöllä.

Tupla-tuplan toimittanut Simms (17/12/2 torjuntaa) ja kapteeni Michael Pounds (12/3) esiintyivät isänniltä edukseen, Deon Edwinin pyöritellessä 35 minuutissa 16 pistettä, 8 levypalloa, 4 syöttöä ja 4 riistoa.

Karhu haki pisteet Kisahallista

Kauhajoen Karhu oli ikävä vieras Helsinki Seagullsille, kauhajokisten hakiessa sarjapisteet Kisahallista vahvan toisen puoliajan ansiosta. Pisteen takamatkalla vielä kolmannen neljänneksen loppupuolella ollut Karhu repäisi 15-0 –pisteputkella eron, mikä kantoi aina päätössummeriin ja 72-67 (30-28) –vierasvoittoon asti.

Karhu otti perjantain mähinässä kolmen sekunnin alueet vakuuttavalla tavalla haltuunsa. Parhaimmillaan likimain ilmatiivistä puolustustyöskentelyä esittänyt vierasjoukkue kiekotti Bojan Sarcevicin johdolla Seagulls-puolustuksen useasti juuri riittävän sekaisin, että se pystyi luomaan korkean prosentin heittopaikkoja. Pisteet kolmen sekunnin alueelta kirjattiinkin näin ollen Karhulle numeroin 46-28.

Karhun voiton takuumiehinä toimivat tupla-tuplat mieheen postittaneet Stephen Maxwell (12/12) ja Rene Rougeau (21/10/3 syöttöä), sekä joukkueen hyökkäystä mestarillisesti tahdittanut Sarcevic (10/8 syöttöä).

Maajoukkuesentteri Tuukka Kotti (10/16/4 syöttöä) oli lokkilauman tehokkain, Antti Kanervon (12/5) ja Derek Jacksonin (11/6 syöttöä) säestäessä taustalla.

Unitedille neljäs perättäinen voitto

Espoo United otti jo neljännen perättäisen voiton, kun se vieraili Lapuan Kobrien vieraana. Jo avausjaksolla ottelun haltuunsa ottanut United seilasi kolme viimeistä jaksoa ottelu tukevasti hallinnassa, juosten lopulta komeaan 109-82 (50-36) –vierasvoittoon.

– Iloinen pitää olla hyökkäyspään esityksestä tänään. Hatunnosto jätkille, kun jaksoivat taistella keskiviikon jälkeen todella hyvin, niputti Unitedin päävalmentaja Ville Neva.

Omar Calhoun (21/4/5 syöttöä) jatkoi vahvoja otteitaan, Jeb Iveyn (18/6) pyörittäessä vierailijoiden hyökkäyspelaamista kokemuksen tuomalla varmuudella.

Isäntien väkivahva sisäpelaaja Terence Jennings heitti 27 pistettä ja pyyhki kaksi Unitedin korintekoyritystä turvallisemmille vesille, Maurice Jenningsin kompatessa 15 pisteellä ja kolmella koriin johtaneella syötöllä.