Naisten Korisliiga palasi maaottelutauolta neljän ottelun voimin. Tapiolan Honka kamppaili voittoon Vimpelin Vedon vieraana lukemin 84–75 ja Lappeenrannan Catz hoiteli Forssan Alun kotihallissaan 97–67. Kotkan Peli-Karhut ei säästellyt tippaakaan Äänekosken Huiman vieraana, vaan vei ottelun nimiinsä murskalukemin 116–61 ja Hyvinkään Ponteva venyi voittoon Espoo Basket Teamin vieraana numeroin 85–81.

Naisten Korisliiga palasi miltei parin viikon maaottelutauolta tositoimiin lauantai-iltana. Päivän avausottelussa pirteän alkukauden pelannut Tapiolan Honka päihitti Vimpelin Vedon vieraskentällä lukemin 84–75 (46–40).

Kapealla rosterilla Vimpelissä vieraillut Honka nappasi voiton pirteiden avaus- ja päätösjaksojen ansioilla. Vimpeli tarjosi hyvää vastusta läpi ottelun, mutta ei pystynyt käynnistämään viimeisellä jaksolla kunnon taistelua.

Hongan paras pistenainen torstaina oli Kiana Johnson (26/6/3). Wilesia Hardy (13/11/4) ja Saara Sandell (12/5) pelasivat pirteästi. Vastustajien Pachiyaanna Roberts (21/11) urakoi tupla-tuplat.

Forssan Alku jäi Catzin kyydistä

Naisten Korisliigan kärjessä porskuttava Lappeenrannan Catz jatkoi voittokulkuaan lauantaina päihittämällä Forssan Alun kotiparketillaan numeroin 97–67 (44–27). Lappeenrantalaisryhmä onnistui lauantaina erityisen hyvin tauon jälkeen iskemällä tilastotauluun 39 pistettä kolmannella jaksolla.

Catz sai lauantain otteluun hyvän alun kun se onnistui pysäyttämään puolustuksessa FOA:n pirteästi ja iski pisteitä tasaiseen tahtiin. Tauon jälkeen todellisen pisterypistyksen repäissyt lappeenrantalaisryhmä ei antanut FOA:lle enää rahkeita takaa-ajoon ja vei ottelun nimeensä 30 pisteen marginaalilla.

Lappeenrantalaisten tehokkain pisteidentekijä oli lauantaina Aleighsa Welch (28/8/5). Elena Reshetko (18/8/5) ja Valencia McFarland (17/4/7) tukivat pisterallia positiivisesti. FOA:n riveistä Mia Loyd (29/7/1) kantoi joukkuettaan hyvillä heitoilla.

Kotkan Peli-Karhut murskavoittoon Huimasta

Kotkan Peli-Karhut palasi maaottelutauolta latautuneena. Joukkue takoi yli 20 pistettä lauantaina jokaisella neljänneksellä Äänekosken Huimaa vastaan, joka ei pystynyt vastaamaan missään vaiheessa Peli-Karhujen vireeseen. Ottelu päättyi murskanumeroihin 116–61 (63–32)

Ottelu kulki lauantaina täysin kotkalaisvieraiden sanelemana. Huima sai pelin juonesta kiinni toisella neljänneksellä, mutta PeKan sihti oli lauantaina tyrmäävä. Joukkue olisi voittanut Huiman jo avauspuolikkaan pisteillä, mutta tasainen pistetahti jatkui loppuun asti.

PeKan voiton tekijöitä olivat lauantaina Akilah Sims (35/12/4), Anissa Pounds (20/4/4) ja Daisha Simmons (19/2/2). Huimaa kantoi lauantaina Tyler Gilbert 19 pisteellään ja 16 levypallolla. Kaksinumeroisille lukemille ylsi myös Jazmine Perkins (16/5).

Voittajajoukkueen päävalmentaja Roope Mäkelä kiitteli ottelun jälkeen PeKan parhaillaan käynnissä olevaa pirteää pelivirettä.

– Kausi on lähtenyt kivasti käyntiin. Pelaajat tekevät kovaa duunia. Levypalloissa ollaan oltu parhaita. Pelaajilla on hyvä asenne ja joukkuehenki hyvä, Mäkelä totesi Koripalloliiton tiedotteessa.

HyPo voittoon Espoo Basket Teamin vieraana

Hallitseva naisten Korisliigan mestari Hyvinkään Ponteva jatkoi naisten Korisliiga-karkeloita maaottelutauon jälkeen Espoossa EBT:n vieraana. HyPo venyi ottelussa niukkaan 85–81 (39–37) -vierasvoittoon.

EBT:n ja HyPon välisen ottelun avausjaksot mentiin kaksijakoisissa merkeissä. HyPo sai otteluun astetta vastustajaa paremman startin, mutta EBT paransi otteitaan toisella neljänneksellä. Tauon jälkeen HyPo kasvatti kaulaa, jolla se pystyi lopulta nappaamaan kauden viidennen voittonsa.

HyPon parhaimmistoa lauantaina olivat maajoukkueessa paahtaneet Taru Tuukkanen (18/10/3) ja Henna Salomaa (18/1/2). EBT:n Zykira Lewisillä (33/7/2) oli todellinen pelipäivä. Kamilah Jackson (13/16/2) tuki taistelua tupla-tuplalla.