Sunnuntai-iltana kello 22:30 Suomen aikaa NBA:n ystävät saavat jälleen nauttia huippukoripallon ehdottomasta eliitistä. Ruutu-palvelu lähettää itäisen konferenssin kakkosen ja nelosen kohtaamisen, kun Toronto Raptors isännöi Washington Wizardsia Air Canada Centressä.

Miami Heat katkaisi lauantaina Washingtonin neljän ottelun voittoputken hakemalla vierasvoiton pääkaupungista lukemin 91-88. Raptors sen sijaan kulkee kolmen ottelun voittoputkessa ja kyykytti eilen New York Knicksiä 107-84.

Illan ottelu on Washingtonille jo toinen matka kuluvalla kaudella Torontoon. Ensimmäinen pelattiin marraskuun 5. päivä ja ilta oli Bradley Bealin. Washingtonin takamies nakutti 38 pistettä, kun Wizards haki vierasvoiton lukemin 107-96. Vierailta puuttui tuosta ottelusta pelintekijä John Wall olkapäävamman vuoksi ja hänen pelikuntonsa on kysymysmerkki myös tänään polvivamman vuoksi. Varmasti sivussa vieraiden kokoonpanosta on laitahyökkääjä Sheldon Mac akillesjänne-vamman vuoksi.

Loukkaantumistilanne illan ottelun alla on pysynyt Toronton leirissä viikonlopun ajan samana. Serge Ibakan pelikunto on kysymysmerkki polven turvotuksen vuoksi, samoin kuin Norman Powellin, joka kärsii luumustelmasta. Delon Wright on ottelusta sivussa oikean olkapään vamman vuoksi.

Ottelun mielenkiintoisin ja ratkaiseva kaksintaistelu käydään, kuten edellisessäkin kohtaamisessa, kahden heittävän takamiehen välillä. Marraskuun alkupäivien kohtaamisessa Bradley Beal pyyhki DeMar DeRozanilla lattiaa tehden 26 heitolla 38 pistettä. DeRozanin ilta oli vaisu: 26 yritystä toivat ainoastaan 21 pistettä.

Beal vei kamppailun nimiinsä, mutta DeRozan on juuri nyt huomattavasti terävämpi kuin tuolloin. Hän on joukkueensa selkeästi tehokkain pistemies keskiarvolukemalla 24,7 ottelua kohden. Bealin vastaava lukema Wizardsissa on 24,1, joka myös riittää joukkueen sisäiseen kärkipaikkaan.

Molempien pelaajien täytyy tuottaa tänään joukkueilleen pisteitä. Kyse ei ole myöskään pelkästään siitä, kumpi johtaa joukkueensa voittoon, vaan pöydällä on myös jatkuvasti asema liigan huippuyksilönä. Onko toinen herroista juuri nyt koko konferenssin paras takamies?