Suomalaiskatsojia hellitään keskiviikkoaamuna erinomaiseen katseluaikaan Chicago Bullsin ja Lauri Markkasen otteilla, kun joukkue matkaa vieraskiertueensa toisessa ottelussa Los Angeles Lakersin vieraaksi. Alla on jälleen yksi tappio, tällä kertaa Phoenix Sunsille 113-105. Lakers sen sijaan lähtee otteluun allaan voitto Denver Nuggetsista lukemilla 127-109.

Bullsin alkukausi on ollut tulosten valossa surkea. 14 ottelua, joista se on hävinnyt 11 ja voittanut kolme. Lakersilla on sujunut hieman paremmin. 16 ottelusta tuloksena seitsemän voittoa ja kymmenen tappiota.

Voittoja ja tappioita enemmän Lakersissa katseet ovat kiinnittyneet seuran uuteen huipputulokkaaseen, toisena kesän draftissa huudettuun, pelintekijä Lonzo Balliin. Ball iski Denveriä vastaan uransa toisen tripla-tuplan tehoilla 11/16/11.

Lauri Markkasesta on tulossa hyvää vauhtia Bullsin tärkein pelaaja. Valmentaja Fred Hoiberg sanoi jo aiemmin, ettei mahdollisesti pelaajarinkiin palaava Nikola Mirotic vie Markkasen pelipaikkaa kokoonpanossa.

Suns-tappiossa Markkanen vastasi taas huutoon ja oli viedä joukkueen melkeinpä yksin voittoon. Suomalaisen illan saldona oli kauden kovimmat tehot: 26 pistettä ja 13 levypalloa. Keskiviikkoaamuna kannattaakin siis herätä ihailemaan kahta tulevaisuuden suurta koripallotähteä.

Bullsin ongelma on se, että edes avausviisikkoon ei löydy riittävää laatua maailman kovimmassa sarjassa menestymiseen. Markkasen kaltaisen nuoren tulokkaan ei tulisi joutua kannattelemaan vielä joukkuetta, mutta käytännössä hän on tässä liian vaativassa tilanteessa illasta toiseen. Mihin se riittää Ballia, Julius Randlea ja kumppaneita vastaan selviää Suomen aikaa keskiviikkoaamuna kello 05:30. Ruutu-palvelu lähettää ottelun suorana.

Joukkueiden tilastokärjet (kaikki tilastot ottelua kohden)
Lakers
Pisteet: Kyle Kuzma 16,5
Levypallot: Larry Nance Jr. 7,5
Syötöt: Lonzo Ball 7,1

Bulls
Pisteet: Lauri Markkanen 15,6
Levypallot: Lauri Markkanen 8
Syötöt: Jerian Grant 5,6