16 ottelua voittotilastolla 7-9. Keskinkertaisen heikosti on alkanut Oklahoma City Thunderin alkukausi ja peli on ailahdellut. Kolmea voittoa on seurannut viimeisimpänä taas kaksi tappiota.

Joukkue kohtaa 03:00 torstaiaamuna Suomen aikaa kotikentällään Golden State Warriorsin, jonka ei tarvitse ulosmitata parastaan joka ilta. Riittää jos muutama pelaaja supertähtinipusta tekee sen vuorollaan. Warriorsin saldo 17 ottelusta on 13-4. Torstaiaamun ottelu on joukkueiden neljästä keskinäisestä kohtaamisesta ensimmäinen tällä kaudella.

Hallitsevan mestarin neljän ottelun vieraskiertue tulee päätökseen Oklahomassa. Suurin kysymys ottelun alla on nilkkavamman kanssa painineen Kevin Durantin pelikunto. Durant ei ole pelkästään yksi maailman parhaista pelaajista, vaan hän on osoittanut todellista nälkää tehdä pisteitä erityisesti entistä seuraansa vastaan. Kolmessa City Thunderia vastaan viime kaudella pelaamassaan ottelussa hän nakutti maukkaat pistemäärät: 39, 40 ja 34. Warriors voitti otteluista jokaisen. Jos Durant on pelikunnossa ja pystyy jatkamaan trendiä, hänestä voi tulla ensimmäinen pelaaja NBA-historiassa, joka on tehnyt vähintään 30 pistettä neljässä ensimmäisessä kohtaamisessa entistä seuraa vastaan.

Warriors on todistanut, että se pystyy voittamaan ilman Durantia, kuten muutama päivä sitten Brooklynissa. Hallitseva NBA-finaalien arvokkain pelaaja on kuitenkin tärkeä pala jopa Warriorsin kaltaiselle tähtinipulle.

Oklahoma tuntui varastavan kaikki otsikot harjoituskaudella, mutta toistaiseksi asiat eivät ole konkretisoituneet kentällä positiivisesti. Tunnetulla voittotilastolla joukkue on playoff-viivan alapuolella pitäen hallussaan lännen yhdeksättä sijaa. Joukkueella on ollut suuria vaikeuksia vieraskentällä, sillä se on hävinnyt viisi viimeistä vierasottelua. City Thunderin onneksi nyt on mahdollisuus kääntää kelkka jälleen kotona.

Hallitseva liigan arvokkain pelaaja Russel Westbrook on lähellä tripla-tuplan keskiarvoa 20,1 pisteellä, 8,7 levypallolla ja 9,7 syötöllä ottelua kohden. Samoin tekevät myös tälle kaudelle seuraan siirtyneet Carmelo Anthony ja Paul George. Oklahoma on toinen NBA:n kahdesta joukkueesta, joilla on kolme pelaajaa vähintään 20 pisteen keskiarvon tahdissa. Entä se toinen joukkue? No, se on yllättäen juuri Warriors.

Torstaiaamuna on luvassa siis todellista supertähtien ilotulitusta, joten kello pirisemään ja Ruutu-palvelu tulille kello 03:00.

Ennakoidut avausviisikot
Warriors: Stephen Curry, Klay Thompson, Kevin Durant, Draymond Green, Zaza Pachulia
Oklahoma: Russell Westbrook, Andre Roberson, Paul George, Carmelo Anthony, Steven Adams

 

Joukkueiden tilastokärjet (kaikki tilastot ottelua kohden)
Warriors
Pisteet: Stephen Curry 25,6
Levypallot: Draymond Green 7,6
Syötöt: Draymond Green 6,6

City Thunder
Pisteet: George 21.9
Levypallot: Westbrook 8.7
Syötöt: Westbrook 9.7