Golden State Warriors ei ehdi levätä ylivoimaiseen voittoon päättyneen Chicago Bulls -ottelun jälkeen. Joukkue hakee toista kotivoittoa peräkkäisenä iltana, kun Ruudun TV-ottelussa sunnuntaiaamuna Suomen aikaa 03:30 Warriors kohtaa New Orleans Pelicansin. Ottelu on joukkueiden toinen kaikkiaan neljästä keskinäisestä kohtaamisesta tällä kaudella. Ensimmäinen päättyi Warriorsin voittoon lukemin 128-120.

Lauantain ottelu Bullsia vastaan jäi Kevin Durantilta välistä nilkkavamman vuoksi ja Shaun Livingston sai iskun silmäänsä, eikä palannut otteluun. Kummankin pelikunto on kysymysmerkki.

Chicago-voitossa laitahyökkääjä Jordan Bell avasi urallaan ensimmäistä kertaa ja toi Warriorsin peliin jatkuvasti energiaa kentällä olleessaan. Tilastoissa Bellille merkattiin muun muassa kuusi blokkia. 15 vuotta NBA:ssa pelannut Zaza Pachulia teki kauden parhaat tehot 11 pisteellä ja kuudella syötöllä. Tästä on Warriorsin pelissä kyse. Materiaalin syvyydestä. Kun avainpelaajilla sakkaa, vastuunkantajia löytyy taustalta.

Warriorsin onneksi se ei ole ainoa peräkkäisinä iltoina pelaava joukkue. Pelicans voitti lauantaina Phoenixin 115-91 ja joukkueen voittosaldo näyttää nyt lukemaa 11-8. Se riittää läntisen konferenssin jaettuun neljänteen sijaan. Joukkuetta johtaa yksi liigan tehokkaimmista isojen miesten duoista: DeMarcus Cousin ja Anthony Davis. Kaksikko on sijoilla viisi ja seitsemän liigan pistetilastossa. Cousin ja Davis kasasivat yhteensä 70 pistettä ja 31 levypalloa joukkueiden edellisessä kohtaamisessa lokakuussa, kun Golden State voitti edellä mainituin lukemin 128-120.

Molemmilla joukkueilla edellinen ottelu tuntuu väistämättä jaloissa, joten ottelun kannalta ratkaisevaksi muodostunee sen alku. Kumpi on aktiivisempi? Kumpi on rohkeampi?

Joukkueiden tilastokärjet (kaikki tilastot ottelua kohden)
Joukkueen nimi
Pisteet: Stephen Curry 25,9
Levypallot: Draymond Green 7,4
Syötöt: Draymond Green 6,6

Joukkueen nimi
Pisteet: DeMarcus Cousins 26,1
Levypallot: DeMarcus Cousins 12,9
Syötöt: Rajon Rondo 5,8