Suomen koripallomaajoukkue aloitti MM-karsinnat hienolla 82-80-voitolla Bulgariasta. Useiden avainpelaajien ollessa poissa, Suomelta nousi esiin uusi ratkaisija.

Susijengiltä puuttui MM-karsinta-avauksesta NBA:ssa pelaavan Lauri Markkasen lisäksi FIBA:n ja Euroliigan välisen kiistan välikappaleiksi joutuneet Petteri Koponen ja Sasu Salin, unohtamatta EM-kotikisajoukkueeseen kuuluneita runkopelaajia Teemu Rannikkoa ja Gerald Lee Junioria.

Lisää jobinpostia joukkueelle toi Tuukka Kotin (2/1) vetäytyminen kentältä vain runsaan seitsemän minuutin pelin jälkeen.

Yksi illan suomalaisnimistä oli Antti Kanervo, joka sai kätensä kuumaksi kolmannella neljänneksellä ja pussitti ottelussa viisi kolmosta sisään. Yhteensä Kanervo kuittasi 18 pistettä MM-karsinta-avauksessa.

– Ekalla puoliskolla ei tullut testattua heittokättä, mutta löysin puolustuksen kautta rytmini. Kun kolmannen jakson alkajaisiksi sain pari sisään putkeen, sen jälkeen jätkät löysivät minut loistavasti, Kanervo totesi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Päätösjaksolla Suomen kaikki kaikessa oli Jamar Wilson, joka liukasteli järjestelmällisesti puolustajistaan ohi, upotti tärkeän kupin toisensa jälkeen ja löysi joukkuetoverinsa oivaltavilla syötöillään.

– Päävalmentaja sanoi tauolla, että kunhan jaksamme keskittyä omaan puolustukseemme, turhautamme kyllä Bulgarian ennen pitkää. Saimme itsellemme pienen lepopieluksen kolmannella jaksolla ja lopussa melkein kävi kalpaten, mutta pidimme kuitenkin hermomme kasassa, Wilson pohdiskeli.

Kolmatta vuottaan Susijengissä pelaava Wilson piti Bulgaria-voittoa yhtenä uransa ikimuistoisimmista.

– Lähtökohtamme peliin olivat vaikeat, mutta penkiltä löytyi koko ajan uusia miehiä isoihin rooleihin. Tulimme Bulgariaan avaamaan karsinnat voitolla, ja tärkeintä on, että onnistuimme siinä.