Korisliiga viettää parin viikon treenitaukoa ja usealle joukkueelle breikki tulee hyvään saumaan. Sarjatauolle lähdettiin Vilppaan johdolla ja päävalmentaja Joonas Iisalo on ollut tyytyväinen joukkueensa alkukauteen.

Yhdeksi mestarisuosikiksi nostetun Vilppaan kausi alkoi yskähdellen ja viiden ottelun jälkeen koossa oli vain kaksi voittoa (KTP +5, Karhu +25) ja kolme tappiota (Seagulls -6, Kouvot -25, BC Nokia -10). Lokakuun 11. päivän jälkeen viikinkipursi on seilannut upeassa yhdeksän ottelun voittoputkessa ja Salohallissa ovat kaatuneet Espoo Utd (+51), Seagulls (+6), BC Nokia (+15) ja Kouvot (+6) sekä vieraskentältä pisteet on haettu Katajalta (+3), Pyrinnöltä (+1), Espoolta (+8), Kobrilta (+23) ja Kotkalta (+26). Komealla putkella selittyy kuuden pisteen kaula sarjataulukossa kakkosena olevaan Kouvolaan.

Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo on tyytyväinen ja jopa hieman yllättynyt joukkueensa aloituksesta

– Olen tyytyväinen moneenkin osa-alueeseen. Etenkin, kun ottaa huomioon rajallisen yhteisen harjoitusajan pre-seasonilla ja alkukauden aikana. Eniten olen tyytyväinen joukkueemme kemiaan sekä henkeen kentällä ja sen ulkopuolella. Meillä on kasassa joukkueorientoitunut, älykäs ja korkean työmoraalin omaava joukkue, jossa kaikki haluavat kehittyä jatkuvasti. Joukkueella tulee olla jatkuva kollektiivinen nälkä, jotta menestystä tulee keväällä. Pelillisesti olemme olleet alkukaudesta advanced-tilastojen (Synergy) valossa liigan paras joukkue hyökkäyksessä ja kolmanneksi paras puolustuksessa. Molemmissa päissä monipuolisuutemme korostuu, arvioi Iisalo seuran sivuilla.

Iisalo löytyy myös paljon kehityskohteita.

– On paljon yksityiskohtia, joita voimme tehdä paremmin ja molempien päiden laatutekijöitä koetetaan kehittää jatkuvasti. Hyökkäyspäässä tulee tilanteita, joissa emme ole vielä samalla sivulla. Tilankäyttö ei ole optimaalista, tempo ei ole riittävä ja skriinejä ei aseteta tai käytetä riittävän laadukkaasti. Puolustuspään isoimmat kehityskohteet ovat tällä hetkellä kommunikoinnissa, sisäpuolustuksessa sekä dynaamisten palloskriinien puolustamisessa, luettelee Iisalo.