Joudummeko odottamaan seuraavaa suomalaista NBA-pelaajaa kauan? – Kristian Palotie kertoo näkemyksensä

© Kuva: Getty Images

Valmentaja-selostaja Kristian Palotiellä on erinomainen näköala suomalaisen juniorikoripallon tilaan ja laatuun. Ura Basketin miesten joukkueen päävalmentajuuden ohella Palotie toimii vastuuvalmentajana koripalloseura Sykin U16-poikien joukkueessa. SuomiKoris.com kysyi Palotieltä missä kotimainen pelaajakehitys menee tällä hetkellä ja miltä näyttää suomalaisten tulevaisuus maailman kovimmassa koripallosarjassa?

– En usko, että 17 vuotta joudutaan odottamaan seuraavaa suomalaista NBA-ammattilaista, Palotie lohduttaa, mutta tarkentaa työtä olevan edessä paljon.

– Taidollisesti olemme juniorityöskentelyssä oikeilla jäljillä, mutta olemme todella paljon jäljessä fyysisten ominaisuuksien kehittämisen puolella nimenomaan seuratasolla. Kyllä se silti jotain kertoo, että Helsinki Basketball Academy tuottaa vuosittain enemmän NCAA:n 1. divisioonaan suuntaavia pelaajia, kuin yksikään muu projekti maailmassa.

Palotie selostaa koripalloa Ruudussa ja Viasatin kanavilla. Lisäksi hän juontaa viikoittain podcast-applikaatio Suplaan ilmestyvää NBA-ohjelmaa Keskelle keksintöä, jossa hän eri vieraiden kanssa käy läpi viikon kuumimpia puheenaiheita sarjasta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.