Susijengi hävisi Tshekille

© Kuva: fiba.com

Susijengi hävisi toisessa MM-karsintaottelussaan Tshekille 64-56 (30-25). Suomella on kahden ottelun jälkeen yksi voitto ja yksi tappio. Tshekki johtaa lohkoa kahdella voitolla.

Suomen avausviisikossa nähtiin uusi kasvo, kun toista maaottelua pelannut Anton Odabasi sai komennuksen aloitukseen loukkaantuneen Tuukka Kotin ollessa sivussa. Kotin lisäksi Bulgaria-pelin sankari Antti Kanervo joutui alaraajavamman vuoksi jättämään pelin väliin.

Tshekki tuli otteluun odotetun fyysisesti ja hallitsi peliä molempien korien alla. Suomi ei löytänyt tilaa Tshekin korin alta ja hyökkäyspäässä ratkaisut jäivät vaikeiksi ja Suomelle tuli useita huolimattomia pallonmenetyksiä. Puolustuksessa Tshekki pääsi nappaamaan tärkeitä hyökkäyslevypalloja ja rankaisi niistä armotta. Tshekki vei ensimmäisen neljänneksen nimiinsä 19-9.

Toisella neljänneksen alussa Suomi sai puolustustaan aggressiivisemmaksi eikä Tshekki päässyt enää jylläämään. Tshekki saikin ensimmäiset pisteensä vasta lähes seitsemän minuutin jälkeen. Hyökkäyksessä Suomen peli oli kuitenkin edelleen tukossa. Pallo ei liikkunut ja kaukoheitot kolisuttivat rautoja. Suomen onneksi Roope Ahonen naulasi kaksi kolmen pisteen heittoa sisään, Alexander Madsen ja Erik Murphy kavensivat vapaaheitoista, Carl Lindbom nosti Suomen johtoon ja Murphyn kakkonen kruunasi Suomen 13-0-jakson. Suomi sai pidettyä Tshekin kuudessa pisteessä toisella neljänneksellä ja Shawn Huff huudatti kotiyleisöä vielä summerin soidessa upottamalla kolmosen sisään. Suomi lähti toiselle puoliajalle 30-25-johdossa.

Kolmannella neljänneksellä Suomen puolustus piti edelleen Tshekin tiukoilla, mutta hyökkäyspelaaminen oli jälleen kovan työn takana. Suomi jäikin kahdeksaan pisteeseen ja viimeiselle neljännekselle mentiin tasalukemissa 38-38.

Ottelun kulminaatiopiste nähtiin, kun peliä oli vajaat seitsemän minuuttia jäljellä. Tshekin Blake Schilb upotti kolmosen sisään ja takoi reiluun neljään minuuttiin neljä lisää ja Tshekki oli karannut Suomen tavoittamattomiin. Tshekki pääsikin juhlimaan 64-56-voittoa.

Suomen paras pistemies Huff (13/3) ja häntä säestivät Ahonen (11), Wilson (9/5s), Murphy (6/6), Matti Nuutinen (5), Mikko Koivisto (3) ja Madsen (3/5). Susijengi-debyyttinsä teki Ilari Seppälä, joka pelasi 12 minuuttia.

Ottelutilastot


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.