Vilppaan päävalmentaja valitsi alkukauden parhaat pelaajat

Korisliiga viettää parhaillaan maajoukkuetaukoa. Sarjan kärkipaikalla porskuttavan Salon Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo näkee alkukauden mielenkiintoisena.

Iisalon mukaan Korisliigassa nähdään tällä kaudella aiempaa enemmän taktisia variaatioita joukkueiden kesken.

– Tänä vuonna joukkueiden taktisten mallien erot ovat suurempia kuin aikaisemmin Korisliigassa ja joukkueita on rakennettu eri tavalla kuin aikaisemmin. Löytyy erittäin isokokoisia joukkueita, jotka postaavat paljon ja kontrolloivat tempoa. Löytyy myös ”small ballia” pelaavia joukkueita, jotka nojaavat enemmän vauhtiin ja aggressiivisuuteen. Puolustuksista löytyy myös paljon taktisia variaatioita ja se on mielestäni hyvä asia liigan kehityksen kannalta, toteaa keväällä vuoden valmentajaksi valittu Iisalo Vilppaan sivuilla.

Iisalon mukaan vielä on kuitenkaan liian aikaista arvioida joukkueiden esityksiä.

– Kun runkosarjasta on pelattu alle kolmasosa, on turha nostaa yhtään yksittäistä joukkuetta esille. Greg Gibsonilta opittu fraasi ”you want to be at your best in the second half of the season” on mielestäni osuva. ”Asiantuntijat” tekevät liian helposti johtopäätöksiä voimasuhteista liian varhaisessa vaiheessa. Toisella puolikkaalla vasta mitataan, kuka on kuka ja millä tasolla kukin pelaa, rauhoittelee Iisalo.

Alkukauden tähdistöstä kysyttäessä Iisalo jättää oman joukkueen pelaajat pois ja nostaa mielenkiintoisia nimiä mukaan.

– Paha kysymys, koska sehän koostuisi tietenkin vain meidän pelaajista. Jos jätetään omat miehet pois, viisikko voisi näyttää tältä: takamiehet Bojan Sarcevic (Karhu) ja Ilari Seppälä (Kataja), laitureiksi Antti Kanervo (Seagulls) ja Ville Kaunisto (Kouvot) sekä sentteriksi Brian Asbury (Pyrintö).

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.