Minnesota Timberwolves pyrkii päättämään neljän kotiottelun putken voittoon Washington Wizardsia vastaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kello 03:00. Isännät ovatkin esiintyneet omiensa edessä varsin mukavasti, sillä tuloksena kolmesta viimeisestä ottelusta on kaksi voittoa ja yksi tappio. Minnesota on lännen konferenssin jaetulla neljännellä sijalla voittotilastolla 12-8. Ottelu on Ruutu-palvelun viikon ensimmäinen suora ottelulähetys.

Vierasjoukkue Washington sen sijaan pyrkii tulemaan toimeen ilman All-Stars-pelaaja John Wallia, joka on sivussa polvivamman vuoksi. Washington Wizards on itäisen konferenssin seitsemäs kymmenellä voitolla ja yhdeksällä tappiolla. Viime aikoina peli on kuitenkin takkuillut pahemmin, sillä neljästä viimeisestä ottelusta kasassa on vain yksi voitto.

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset olivat viime kaudella tasan 1-1 ja yön kamppailu on joukkueiden ensimmäinen keskinäinen kuluvalla kaudella.

Yksilötasolla mielenkiintoinen ja mahdollisesti jopa ratkaiseva vastakkainasettelu löytyy Wizardsin Bradley Bealin ja Timberwolvesin Jimmy Butlerin väliltä. Seitsemättä kauttaan NBA:ssa ja ensimmäistä Wolvesissa pelaava Butler pelaa tällä hetkellä 17,4 pisteen, 5,4 levypallon, 4,3 syötön ja 1,9 riiston keskiarvolla ottelu kohden. Kolmosen viivan takaa heitto uppoaa tällä hetkellä paremmin kuin koskaan aiemmin uralla: 38,3%.

Urallaan hän on kohdannut Washingtonin 18 kertaa, ja tehnyt niissä 12,3 pistettä, ottanut 4,4 levypalloa ja 3,1 syöttöä ottelua kohden.

Beal puolestaan pelaa kuudetta kauttaan sarjassa uransa korkeimmalla pistekeskiarvolla 24,2. Lisäksi levypalloja tarttuu mukaan 4,6 ja syöttöjä 3,5. Kolmen pisteen heittojen prosentti ei ole myöskään hassumpi 36,7.

Wolvesia vastaan Beal on pelannut urallaan kahdeksan kertaa, ja niissä pisteitä on syntynyt 19,9 ja levypalloja voitettu 3,5. Kolmoset ovat tulevaa vastustajaa vastaan uponneet todennäköisemmin kuin jääneet korin ulkopuolelle, sillä ne ovat painuneet pussiin 51,2% varmuudella.

Näitä herroja vahvuuksineen kannattaa edellä mainittujen tilastojen valossa tarkkailla yön ottelussa.

Ennakoidut avausviisikot
Minnesota Timberwolves: Tyus Jones, Andrew Wiggins, Jimmy Butler, Taj Gibson, Karl-Anthony Towns
Washington Wizards: Tim Frazier, Bradley Beal, Otto Porter, Markieff Morris, Marcin Gortat