Korihait lähtee peliin sellaisista olosuhteista, että yli kolme vuotta petokalojen liikehdintää määrännyt päävalmentaja Jarno Nikula päätti Kouvot-pelin jälkeen siirtyä sivuun. Korihait on aloittanut uuden päävalmentajan rekrytoinnin, mutta näillä näkymin lauantaina ohjaksia pitelee hyppysissään kakkosvalmentaja Petri Helminen.

Aiempien jenkkipelaajavaihdosten ja valmentajauutisen päälle pukkasi saman tien uusia muutoksen tuulia. Marius van Andringa päätti siirtyä Saksaan Pro B:hen ja näin yksi tukipilari poistui porukasta.

Eurosarjoissakin kovuutensa osoittanut Joensuun Kataja tekee Länsirannikko-teemaisen viikonlopun ja aloittaa sen Uudestakaupungista. Kansainvälisten matsien takia vain kymmenen liigapeliä pelannut Kataja on voittanut tasan puolet peleistään. Viimeiset kaksi ovat olleet voitokkaita.

– He ovat kovempi joukkue kuin mitä alkukauden sarjapelit ovat näyttäneet. Parempi näyttö heidän potentiaalista ovat onnistuneet europelit. Kiva päästä haastamaan tämän tason porukkaa, Korihaiden kapteeni Justus Kilpinen ennakoi seuran sivuilla.

Korihaiden viikon paras uutinen oli Mikael Herbertin paluu pelikentille pitkän sairastelun jälkeen. Lauantaina yritetään haalia lisää piristysruiskeita pimeään syksyyn.