Helsinki Seagullsin sisäpelaaja Timo Heinonen, 36, siirtyi Nokian palloiluhallin tiistai-illassa kaikkien aikojen ykköseksi Korisliigassa pelattujen runkosarjaotteluiden määrässä. Heinosen 624. runkosarjaottelu päättyi Seagullsin komeaan 89-85 (47-42) –vierasvoittoon.

Ilman Tuukka Kottia ja Antti Kanervoa pelannut, mutta Carl Lindbomilla vahvistunut Seagulls koki hienoisia käynnistymisvaikeuksia näätäpaitojen puolustuksen puristuksessa. Alkukankeuden jälkeen vierailijat terävöittivät kuitenkin nopeasti otteitaan ja avauskympin jälkeen kuskin paikalla istui viiden pisteen johtoasemaan ennättänyt lokkilauma.

Tasaisena puoliajalle asti kulkenut kamppailu näytti repeävän toisella puoliajalla vierailijoiden suuntaan, Seagullsin venytettyä johtonsa kolmannella neljänneksellä jo 15 pisteen suuruiseksi. BC Nokia taisteli kuitenkin sinnikkäästi tiensä takaisin voittotaisteluun ja aina yhden pisteen päähän päätösjakson puolivälin tienoilla.

Kuuden pisteen johtoon Lindbomin korilla päätösminuutin alkuhetkillä noussut Seagulls näytti jo karkaavan varmaan voittoon, mutta Vincent Councilin ja Eldar Skamon onnistumisilla isännät repivät eron vielä kertaalleen kahteen pisteeseen 20 sekuntia ennen päätössummeria. Seagullsin puolustus onnistui kuitenkin kestämään BC Nokian tasoitusyrityksen sekä neljä missattua vapaaheittoa matkalla 89-85 (47-42) –vierasvoittoon.

– Olimme pienempiä, mutta nopeampia. Puolustimme tosi hyvin ja pääsimme sen ansiosta juoksemaan avoimella kentällä. Tämä oli hieno joukkuevoitto, iloitsi Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas Koripalloliiton sivuilla.

Remy Abellin 26 pistettä ja 4 koriin johtanutta syöttöä tahdittivat lokkilauman hyökkäystä, juhlakalu Heinosen (14/7) ja Derek Jacksonin (15/9/5 syöttöä) säestäessä taustalla.

Näätäpaitojen takamies Vincent Council operoi tupla-tuplan 13 pisteellä ja 10 koriin johtaneella syötöllä, Leyton Hammondsin toimiessa joukkueen ykköstykkinä 25 pisteellä ja 8 levypallolla. Serbisentteri Dragan Labovic teki debyyttinsä nokialaisyleisön edessä, kirjauttaen 10 pistettä, 5 levypalloa ja yhden koriin johtaneen syötön.

Seagullsin sisäpelaaja Heinonen oli ottelun hahmo 14 pisteellä ja 7 levypallolla, mutta ennen kaikkea siitä syystä, että mies siirtyi Korisliigan kaikkien aikojen eniten runkosarjaotteluita pelanneeksi pelaajaksi. 36-vuotias ja 198-senttinen PuHun kasvatti pelaa 19:ttä kauttaan pääsarjassa, aloitettuaan pääsarjauransa kaudella 1999/00. Nyt runkosarjaotteluita on kasassa kaiken kaikkiaan 624.

Liigataipaleella mies on edustanut PuHua, ToPoa, KTP:ta ja nyt Seagullsia. Saavutuksien listalta Heinoselta löytyy kolme SM-hopeaa ja yhtä monta SM-pronssia. Heinonen on valittu kahdesti vuoden puolustuspelaajaksi (2006, 2010) ja löytyy mieheltä myös vuoden kehittyneimmän pelaajan palkinto (2008).

Runkosarjassa Heinonen on operoinut nyt 5883 pistettä, 2584 levypalloa, 514 syöttöä, 242 riistoa ja niin ikään 242 torjuntaa. Peliminuutteja on kertynyt 15172. Yhden ottelun ennätyksikseen Heinonen on kirjauttanut 40 pistettä, 14 levypalloa, 6 syöttöä, 5 riistoa ja 8 torjuntaa. Heinosella on vyöllään myös 6 miesten maaottelua ja 8 niin sanottua ”haastajamaaottelua”.