Joensuun Katajan taival FIBA Europe Cupissa jatkui keskiviikkona Montenegrossa, KK Mornar Barin vieraana. Päätösjaksolle johdossa lähtenyt Kataja oli pitkään voitossa kiinni, mutta isännät venyivät päätösneljänneksen voittoon ja lopulta 76-71 (36-42) –kotivoittoon.

Päätösjaksolle kolmen pisteen johtoasemassa lähtenyt Kataja aloitti neljänneksen vielä vahvasti, nousten Wesley Saundersin kolmosella viiden pisteen johtoon jakson alkupuolella. Mornar Barin tiivistynyt puolustus sekoitti kuitenkin Katajan hyökkäyspelaamista ja isännät hiipivät piste toisensa jälkeen joensuulaisten kannoille.

Kolme ja puoli minuuttia ennen päätössummeria Tommi Huolila onnistui vielä nostamaan Katajan kahden pisteen johtoon Ilari Seppälän komeasta tarjoilusta. Kotijoukkueen 180-senttinen takamies Derek Needham vastasi Huolilan koriin kolmosella ja nosti Mornar Barin pisteen johtoon, eivätkä kotiyleisön siivittämät montenegrolaiset suostuneet enää luopumaan johtoasemasta.

Vielä kertaalleen pisteen päässä Huolilan vapaaheitoilla käynyt Kataja teki kaikkensa ottelun kääntämiseksi nimiinsä, mutta Mornar Barin tiivis puolustus, riittävän kylmäpäinen toiminta vapaaheittoviivalla ja sentteri Uros Lukovicin lay-up sinetöivät isäntien 76-71 (36-42) –kotivoiton.

Vahvat 17 minuuttia urakoinut Huolila pussitti 14 pistettä ja repi 3 levypalloa. Takamies Damier Pitts oli totutun monipuolinen onnistuja, heittäen Huolilan tapaan 14 pistettä, kahmien 7 levypalloa ja jakaen 4 koriin johtanutta syöttöä.

KK Mornar Barin voiton takuumiehinä toimivat 213-senttinen sisäpelaaja Lukovic (11/13/5 torjuntaa) ja iso laituri Strahinja Micovic (14/10).

Kataja tilastoi alkulohkossa neljä voittoa ja kaksi tappiota sijoittuen lohkossa toiseksi ja edeten jatkolohkoon.